​Roda de Ter, capital de la pesca d'aigua dolça

Del 28 al 30 de juliol, el recinte firal del Passeig del Ter acull la XXVIII Fira del Pescador, que enguany recupera el taller infantil d'iniciació a aquesta activitat i el mercat de segona mà

Concurs de la Fira del Pescador en l'edició del 2022.
Concurs de la Fira del Pescador en l'edició del 2022. | Josep M. Costa/Aj. Roda de Ter
Osona.com
28 de juliol del 2023
Roda de Ter es converteix aquest cap de setmana en la capital de la pesca d'aigua dolça amb la celebració de la XXVIII edició de la Fira del Pescador, que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de juliol al recinte firal del Passeig del Ter. Es tracta de l'única fira d'aquesta modalitat en l'àmbit català i una de les més antigues que se celebren al municipi.

Durant els tres dies de la mostra, l'Ajuntament i la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter, preveuen acollir unes 500 persones que podran gaudir d'una programació d'actes i activitats que, més enllà de la pesca i dels concursos, s'adrecen a tota la ciutadania.

Una fira que enguany recupera l'esplendor i a normalitat després dels canvis en edicions anteriors a causa de la pandèmia. La principal novetat serà la recuperació del taller d'iniciació a la pesca adreçat a infants de 5è i 6è de Primària. El president de la Societat de Pescadors Esportius, Xavier Carrera, remarca que aquesta és, segurament, l'activitat més destacada de la fira "perquè tenim una entitat envellida i ens interessa que no només vinguin a provar-ho sinó que alguns joves participants s'enganxin a la pesca". Uns coneixements que es podran portar a la pràctica durant el concurs infantil de la fira, un dels actes principals del certamen i que més públic aglutina al llarg del cap de setmana. D'altra banda, també es recupera el mercat de segona mà i tota la mostra retorna al seu lloc habitual, al Passeig del Ter.

Consulta tota la programació de la XXVIII Fira de Pescador de Roda de Ter.
Arxivat a