12
de juny
del
2023
Actualitzat
a les
11:34h
La Fira de la ratafia de Centelles tanca amb èxit la 14a edició. Al llarg del cap de setmana han passejat pel municipi osonenc un gruix important de visitants per endinsar-se al món d'aquest tradicional licor català. Aquest 2023 la mostra ha ofert tallers pràctics d'elaboració de ratafia o de remeis casolans, xerrades divulgatives amb Andreu Mas, Cisco Aspa, Olga Domingo i l'herbolari Santi Jàvega o el dinar popular amb més d'una vuitantena de persones, entre moltes altres activitats, així com la mostra de productes a l'espai firal.
Un dels moments més esperats era el concurs de ratafies, que enguany comptava amb un jurat de luxe format per Faustí Bosch, Gerard Masjoan, Cesc Molera, Dolors Morera, Ernest Morell i Conxita Valencià. El premi a millor ratafia casolana se'n va anar a Aiguafreda amb l'elaboració de Víctor De Arriba. En segona i tercera posició van quedar-hi els licors preparats per Dolors Taberner de Caldes de Malavella i Carme Corominas de Sant Hilari Sacalm. D'altra banda, el guanyador de la millor ratafia local fou Nil Romeu.
En total van participar-hi 75 ratafies de tot el país, inclosa una elaborada a la localitat francesa de Ceret. En una fase prèvia, un jurat popular format pels mateixos participants va escollir-ne deu, i d'aquestes, el veredicte professional va fer l'elecció esmentada tenint en compte el color, l'aroma i el gust nascut de les nous verdes i una varietat d'herbes, tot plegat macerat amb alcohol o aiguardent durant quaranta dies al sol i serena en un recipient de vidre amb tap de suro.
Un dels moments més esperats era el concurs de ratafies, que enguany comptava amb un jurat de luxe format per Faustí Bosch, Gerard Masjoan, Cesc Molera, Dolors Morera, Ernest Morell i Conxita Valencià. El premi a millor ratafia casolana se'n va anar a Aiguafreda amb l'elaboració de Víctor De Arriba. En segona i tercera posició van quedar-hi els licors preparats per Dolors Taberner de Caldes de Malavella i Carme Corominas de Sant Hilari Sacalm. D'altra banda, el guanyador de la millor ratafia local fou Nil Romeu.
En total van participar-hi 75 ratafies de tot el país, inclosa una elaborada a la localitat francesa de Ceret. En una fase prèvia, un jurat popular format pels mateixos participants va escollir-ne deu, i d'aquestes, el veredicte professional va fer l'elecció esmentada tenint en compte el color, l'aroma i el gust nascut de les nous verdes i una varietat d'herbes, tot plegat macerat amb alcohol o aiguardent durant quaranta dies al sol i serena en un recipient de vidre amb tap de suro.