Unes 380 persones participen en el Congrés de l'Acció Social-Inclusió.cat a Vic

El conseller Carles Campuzano ha inaugurat les jornades aquest dijous, organitzades conjuntament pel departament de Drets Socials i la UVic-UCC

El conseller de Drets Socials Carles Campuzano ha inaugurat el IV Congrés Inclusió.cat
El conseller de Drets Socials Carles Campuzano ha inaugurat el IV Congrés Inclusió.cat | UVic-UCC
Osona.com
08 de juny del 2023
Actualitzat el 10 de juny a les 10:47h
L'Atlàntida de Vic acull fins aquest divendres la quarta edició del Congrés de l'Acció Social-Inclusió.cat, un punt de trobada per professionals del sector organitzat conjuntament entre el Departament de Drets Socials i la UVic-UCC. La inauguració de la trobada ha anat a càrrec del conseller Carles Campuzano acompanyat del rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya Josep Eladi Baños i la regidora en funcions de l'Ajuntament de Vic Núria Homs.

Unes 380 persones, entre professionals, entitats, acadèmics, investigadors, responsables polítics i estudiants, participaran en el congrés celebrat a la capital d'Osona, una edició que porta per títol Serveis socials: transversalitat i inclusió social per abordar diferents àmbits d'actuació –laboral, residencial, social i educatiu-. La conferència inaugural ha anat a càrrec de la professora de filosofia i presidenta del Comitè d'Ètica de Serveis Socials Begoña Roman amb el col·loqui La inclusió social avui: reflexions constructives.
 

"Un espai de reflexió, de coneixement i de ciència"

Campuzano ha estat l'encarregat d'obrir la jornada assegurant que "el tercer sector és un generador d'inclusió i comunitat, així com un aliat imprescindible perquè Catalunya continuï sent la nació oberta i inclusiva que és". Unes paraules que fan referència a la Llei de concertació social en què està treballant el Govern i a l'acord assolit amb patronals i sindicats per millorar la qualitat de serveis i les condicions dels professionals del sector. El conseller també ha posat en valor la fita de celebrar la quarta edició del congrés el qual ha definit com "un espai de reflexió, de coneixement i de ciència al voltant dels drets socials i les polítiques socials".

Per la seva banda, Baños ha apuntat que a la UVic-UCC "la conjunció entre els àmbits de salut i social és una constant i un clar exemple és el Centre d'Estudis Sanitaris i Socials", afegint que des del centre universitari "hem de plantejar-nos com podem contribuir a la inclusió de les persones a través de la formació".
 

Programació paral·lela

Al llarg d'aquest dijous i de la jornada del divendres també s'han programat sessions simultànies per a comunicacions i pòsters. Del total de 113 propostes presentades des de diferents universitats, entitats socials i ens locals, 47 han estat les escollides per tenir un espai d'exposició, entre les quals en destaca una de la Càtedra de Serveis Socials de la UVic-UCC en què s'elabora un mapa de recerca, innovació i coneixement en serveis socials a Catalunya; O una proposta de Sant Joan de Déu per explicar un projecte de cobertura residencial d'acompanyament a 25 persones que no tenen llar.
 

Primers Premis de Recerca en Serveis Socials

En el marc de la trobada, es lliuraran els primers Premis de Recerca i Innovació dels Serveis Socials Bàsics al projecte Oportunitats per a les persones, impuls per al territori, del Consell Comarcal del Pallars Jussà -guanyador del guardó d'Innovació- i a la proposta Habiba, Dones i Salut Comunitària a l'Alt Empordà, impulsat per l'Equip d'Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.
 

Visita als serveis territorials de la Catalunya Central

Coincidint amb la participació en el Congrés Inclusió.cat, el conseller de Drets Socials Carles Campuzano també ha visitat els nous serveis territorials a la Catalunya Central ubicats a Vic, una nova seu que oferirà serveis a persones grans, amb discapacitat, problemes de salut mental, joves, famílies o infància vulnerable.
Arxivat a