La UVic-UCC ret homenatge a Mercè Generó

El reconeixement a la gerent d'Osonament s'emmarca dins de la presentació de la 28a edició de la Universitat d'Estiu que enguany oferirà 11 formacions de curta durada

El rector de la UVic-UCC Josep-Eladi Baños i la gerent d'Osonament Mercè Generó, ahir a l'Ajuntament de Vic.
El rector de la UVic-UCC Josep-Eladi Baños i la gerent d'Osonament Mercè Generó, ahir a l'Ajuntament de Vic. | UVic-UCC
Osona.com
02 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:22h
La Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic ha estat l'escenari, aquest dijous, de la inauguració de la 28a edició de la Universitat d'Estiu de la UVic-UCC, el conjunt de programes formatius que la institució ofereix durant el període estival i que enguany proposa 11 formacions de curta durada així com activitats culturals i formació en idiomes. Durant l'acte es va retre homenatge a Mercè Generó, gerent d'Osonament, pel seu lideratge al capdavant de l'entitat i la contribució en la consolidació d'un model d'atenció integral per a les persones amb malalties mentals i addiccions a la comarca.

L'esdeveniment va estar presidit pel primer tinent d'alcalde de Vic Josep Arimany, el rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya Josep Eladi Baños, el delegat del rector per a la Formació Contínua Josep Ayats i la directora general de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS) Marina Geli.
 

Compromís, treball i resiliència

Geli va ser l'encarregada de desenvolupar l'encomi a Mercè Generó destacant-ne tant el vessant personal com el professional. "És una dona forta, de família treballadora, de pare pagès i de mare filadora, que destaca pel seu compromís, treball i resiliència en tots els àmbits", apuntava Geli, que en ressaltava el perfil de defensora dels drets de les persones amb trastorns mentals així com també "del patrimoni cultural, paisatgístic, social i de pagès del país".

La directora general de la FESS va fer un repàs per la història d'Osonament, des del seu naixement el 1978 com a Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona i fins a l'actualitat, i va posar en valor la feina de l'entitat a voltant de la salut mental.
 

El vincle entre Osonament i la UVic-UCC

"En totes les funcions pròpies de les universitats Osonament hi és present", ressaltava Marina Geli destacant-ne el vincle de l'entitat amb la Facultat de Medicina, el Centre d'Estudis Sanitaris i Socials, la Càtedra de Salut Mental (CESS) i l'IRIS-CC, a més de projectes com el de Parelles Artístiques: "Osonament és una entitat del coneixement, territorial i de talent igual que la UVic-UCC i l'aliança ha donat i donarà molts fruits tangibles".
 

Osonament, un referent de país

Per la seva banda, Generó va voler agrair el reconeixement que "és per a tota la comunitat d'Osonament" que fa possible que "el model Osona Salut Mental sigui un referent de país". Ferma defensora de teixir complicitats amb l'entorn, es va mostrar convençuda que aquest fet és el que ha permès que la comarca tingui una cartera de serveis públics en salut mental i addiccions. Respecte a la UVic-UCC va fer especial referència a les aliances establertes al llarg dels anys i que han permès impulsar projectes de recerca com Peer to peer.
Arxivat a