Sant Julià de Vilatorta acull una nova edició del Keramik

La mostra tindrà lloc aquest dissabte 3 de juny al parc de les Set Fonts i comptarà amb el tradicional Mercat de la ceràmica i una extensa programació per a tots els públics

La mostra de ceràmica Keramik al parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta.
La mostra de ceràmica Keramik al parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta. | Keramik
Osona.com
31 de maig del 2023
Actualitzat el 02 de juny a les 11:32h
El parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta acull, aquest dissabte 3 de juny, una nova edició de la mostra de ceràmica Keramik. Amb una extensa programació, la fira s'inaugurarà amb una xocolatada popular amb terrissa i oferirà activitats amb el fang com a protagonista entre les quals destaquen Mans de fang, Creem un món ceràmic, Trepitja fang i un taller de tasses i bols -quatre propostes pels més menuts de la casa-, el Transfer cermaicogràfic, Massatges amb fang, Joieria amb porcellana russa des de la natura i Torratxes per plantes -pels adults-. Des de les deu del matí i fins a cloure la jornada, els visitants podran passejar pel Mercat de la ceràmica, que comptarà amb artesans i entitats que portaran la seva obra.

A partir de les cinc de la tarda es durà a terme una nova edició del Torneja't, un màster de ceràmica dirigit per Jan Madrenas pensat per a 20 grups de màxim sis persones -de totes les edats- per aprendre l'art del torn. Aquesta activitat estarà dinamitzada per l'escriptora i periodista Empar Moliner. A partir de les set de la tarda, Salvador Capdevila –l'últim terrisser de Sant Julià- oferirà una demostració de fer peces amb el torn de peu. I per tancar la mostra s'oferirà l'espectacle Mans de fang, un concert multidisciplinari a càrrec del projecte Bauma.

 

Activitats complementàries

A primera hora del matí es donarà el tret de sortida al 31è concurs de pintura ràpida i al 4t Sketcherawl Vilatorta. A la tarda s'oferirà una ruta guiada a l'aeròdrom i al llarg de tot el cap de setmana tindrà lloc una trobada d'autocaravanes al mateix parc de les Set Fonts. A més de la programació, també hi haurà un espai de food truck.

Per complementar la fira, l'exposició Hutel Ruger del ceramista Roger Coll, un jove artista que reinterpreta la tradició ceràmica i l'eleva a la categoria d'art escultòric. La mostra s'exposarà al Punt d'informació i es podrà visitar a partir de les deu del matí.

Consulta el programa sencer.