​La 28a edició de la Universitat d'Estiu homenatjarà a Mercè Generó

De maig a juliol, la institució ha programat onze formacions de curta durada així com una quinzena d'actes al voltant de la Plataforma Cultural

Presentació de la XXVIII Universitat d'Estiu.
Presentació de la XXVIII Universitat d'Estiu. | UVic-UCC
Osona.com
22 de maig del 2023
Des d'aquest mes de maig i fins al juliol, la UVic-UCC organitza una nova edició de la Universitat d'Estiu al voltant de la qual la institució ofereix activitats per acostar la formació universitària a nous públics, i en especial, a professionals que necessiten ampliar o millorar les seves experteses.

Aquesta 28a edició s'inaugurarà oficialment el pròxim 1 de juny a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic i homenatjarà a Mercè Generó, gerent d'Osonament. En aquest sentit, el rector de la UVic-UCC, Josep-Eladi Baños, destacava que l'homenatja "vol reconèixer a la persona però també a l'entitat" i, sobretot, al "lideratge col·laboratiu" de Generó "i per haver aplicat un model d'intervenció integrada que ha ajudat a combatre l'estigma de les malalties mentals", explicava. L'encomi anirà a càrrec de la directora general de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut, Marina Geli.

Enguany, la Universitat d'Estiu inclou una programació onze formacions de curta durada relacionades amb diferents àmbits professionals i temàtics com la salut i el benestar, l'educació i la societat, la comunicació i l'empresa, les ciències, tecnologies i l'enginyeria, i també en el disseny conjuntament amb Elisava de Barcelona, així com els cursos intensius d'idiomes tant en format virtual com presencial als Campus de Vic i Manresa.

D'entre totes les activitats, Eduard Prats, director de l'Escola de Postgrau de la institució, posava èmfasi en la tretzena edició de l'Escola de Literatura Infantil i Juvenil, organitzada conjuntament amb l'Abadia de Montserrat, i que en aquesta ocasió es dedicarà als Patrimonis Literaris del nostre Entorn.
 

Vic, ciutat universitària

La XXVIII Universitat d'Estiu ve acompanyada d'una programació d'activitats culturals i lúdiques obertes a la ciutadania i organitzades en col·laboració amb les entitats del territori. Entre els actes hi ha diverses exposicions com Mirada horitzontal. Exposició fotogràfica d'Òscar Fernández amb motiu de la commemoració del 20è aniversari dels estudis en Comunicació Audiovisual o la inauguració d'una escultura de Josep Vernis al Claustre de la Casa de Convalescència.

Montse Simon, coordinadora de la plataforma, destacava la incorporació del Paranimf i la Sala Gòtica com a nous escenaris així com les nombroses col·laboracions amb entitats, institucions i esdeveniments de la ciutat.

Consulta l'activitat acadèmica de la Universitat d'Estiu i els actes de la Plataforma cultural.
Arxivat a