​Xavier Farrés reivindica Ara Vic com «el vot útil» per aquest 28-M

La formació s'exhibeix en l'acte central de campanya amb la presència del president del PDeCat David Bonvehí, el diputat al Congrés Genís Boadella o l'exalcalde vigatà Josep Maria Vila d'Abadal

Acte central de campanya electoral d'Ara Vic-Pacte Local.
Acte central de campanya electoral d'Ara Vic-Pacte Local. | Irene Giménez
19 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:16h

"Un projecte per recosir la ciutat" és el que proposa aquest 28-MXavier Farrés, alcaldable d'Ara Vic-Pacte Local. Així ho explicava aquest dijous al vespre en la celebració de l'acte central de campanya de la formació, un esdeveniment que comptava amb la participació del president del PDeCat David Bonvehí i del diputat al Congrés Genís Boadella.

Per Farrés, aquestes eleccions són l'oportunitat de començar "una nova etapa, sincera i ferma" amb l'objectiu d'iniciar "un canvi real" perquè Vic es converteixi "en una ciutat inclusiva i acollidora donant resposta als reptes que es plantegen".

El candidat a l'alcaldia d'Ara Vic-Pacte Local, metge de professió, insisteix que la política "és una prolongació" de la seva feina: "A la consulta escolto, acompanyo i ajudo a les persones, i com a alcalde faré el mateix". Farrés insisteix que la de convertir-se en el nou batlle vigatà "no és només una il·lusió política sinó també de servei" i es postula com al "vot útil" aquest 28-M per "recuperar Vic".

Un acte central de campanya amb intervencions de les primeres persones que configuren la llista electoral d'Ara Vic per explicar els punts forts de la candidatura. Clara Vilar, Marta Anfruns, Xavier Capelles, Joan Font i Elisenda Carrera desgranaven, entre altres, les propostes pel que fa a la seguretat, la gestió del patrimoni cultural, l'habitatge, l'agilització burocràtica de tràmits i llicències, la mobilitat, la reobertura del Portalet per incentivar el comerç, el foment del transport públic, una solució pel Mercat Municipal o el foment de les energies renovables.

Una trobada que Farrés aprofitava per animar als presents a "anar a votar" aquest 28 de maig tenint en compte que, deia, "les eleccions municipals són persones, equips i projectes, deixem-nos estar de les sigles". El cap de llista d'Ara Vic explicava que la formació que representa forma part del projecte nacional Ara Catalunya-Pacte Local amb l'objectiu de "recuperar" l'espai "de centre ampli, catalanista, nacionalista, independentista i municipalista". En aquest sentit, l'alcaldable es feia seu el llegat d'exalcaldes vigatans com Josep Maria Vila d'Abadal -que es trobava entre la primera fila del públic assistent- o Jacint Codina.

Posava el punt final a l'acte el músic, compositor i cantautor vigatà Pep Sala cantant el Boig per tu, aplegant sobre l'escenari tot l'equip d'Ara Vic entonant a l'uníson, també amb la complicitat dels assistents, la lletra de la mítica cançó de Sau.
 

Pep Sala a l'acte central de campanya de Xavier Farrés i Ara Vic-Pacte Local. Foto: Irene Giménez