Territori Oliba se suma a «l'any de les bèsties» del MEV

La programació d'activitats 2023 s'expandeix afegint-se a l'itinerari de propostes emmarcades a l'exposició temporal del Museu d'Art Medieval de Vic

Representants de les Cases d'Oliba i del Camí Oliba en la presentació d'activitats per aquest 2023.
Representants de les Cases d'Oliba i del Camí Oliba en la presentació d'activitats per aquest 2023. | Cedida
Osona.com
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:06h
Arriba la segona edició de Territori Oliba, el cicle d'activitats turístiques i culturals que apropen al públic la figura del bisbe i abat Oliba, un dels personatges històrics cabdals a la Catalunya medieval organitzat per Cases d'Oliba –proposta cultural del Bisbat de Vic per tal de posar en valor el patrimoni- i Camí Oliba –iniciativa de l'associació rutes del Romànic que promou els valors artístics i culturals del romànic a Osona, Moianès, Ripollès i Bages-.

En aquesta ocasió, l'eix temàtic coincidirà amb l'exposició temporalBèsties. Els animals en l'art medieval del Museu d'Art Medieval de Vic amb l'objectiu de dinamitzar els espais patrimonials d'origen medieval del territori amb visites guiades per conèixer la fauna i els éssers mitològics de la zona així com caminades, concerts o tallers per a tots els públics.

La Catedral de Vic se suma a l'experiència i mostrarà el bestiari representat en diferents dependències; el Monestir de Ripoll explicarà la simbologia dels centaures, els dracs, les sirenes o els lleons que es poden veure a les seves parets; la Seu de Manresa farà una recerca d'animals representats a diferents punts de la basílica; i al Monestir de l'Estany s'oferiran cinc visites guiades per desxifrar les bèsties del claustre romànic de l'edifici.
 

Un extens programa d'activitats

Territori Oliba també proposa una programació d'activitats àmplia i que pivota al voltant d'altres grans temàtiques. Per exemple, el Camí Oliba aposta per dues caminades per dos dels seus trams: la primera anirà de Cantonigròs a Tavertet i la segona de Sant Pau de Segúries a Camprodon.

Per la seva banda, la Seu de Manresa acollirà, durant el juliol, una nova edició de les visites vespertines Capvespres a la Seu de Manresa. O el Monestir de l'Estany, que tornarà a oferir les visites per conèixer les històries del claustre sota la llum d'una espelma.

Al Monestir de Sant Pere de Casserres preveu dues activitats musicals: els concerts d'òpera La mort és vida al setembre i l'actuació amb The rest silenci el novembre. A la Catedral de Vic s'oferirà un taller de caplletres –la lletra majúscula inicial del primer molt d'un text- i una visita al restaurat claustre gòtic conjuntament amb Catalonia Sacra.

Al Ripollès, el Monestir de Sant Joan de les Abadesses programa un concert musical a benefici de Càritas i el Monestir de Santa Maria de Ripoll hi proposa una visita per conèixer el bandolerisme i les lluites de poder.

Consulta totes les activitats.
Arxivat a