​L'Hospital de Vic comença la instal·lació d'un nou aparell de ressonància magnètica

Les obres per substituir l'equipament tindran una durada de dos mesos i mig, període en què es mantindrà l'activitat del centre utilitzant una màquina mòbil

El nou equipament permetrà obtenir imatges amb major detall i amb més rapidesa.
El nou equipament permetrà obtenir imatges amb major detall i amb més rapidesa. | CHV
Osona.com
15 de maig del 2023
L'Hospital Universitari de Vic s'equiparà amb una nova màquina de ressonància magnètica amb tecnologia de fibra òptica en la reconstrucció de la imatge, un sistema que obté imatges més ràpidament i amb major detall. Amb el nou equipament s'agilitzarà la quantitat de proves que es poden fer al dia i els resultats seran molt més precisos. Les obres per substituir l'aparell començaran aquest dilluns 15 de maig i tindran una durada de dos mesos i mig, període durant el qual l'activitat del centre continuarà amb normalitat.

La nova ressonància magnètica té un diàmetre més ample que l'actual, fet que redundarà en la comoditat del pacient i permetrà, també, atendre persones amb obesitat mòrbida. Amb el programari d'última generació que presenta el nou aparell es podran afinar els diagnòstics de malalties neurodegeneratives i practicar proves que fins ara no es podien oferir a Vic, com les cardioressonàncies magnètiques.

El cost del nou equipament és de 900.000 euros i ha estat finançat amb fons europeus a través del Pla d'Inversió en Equips d'Alta Tecnologia del Ministeri de Sanitat. Incloent les obres d'adequació dels espais i el lloguer de l'equip de ressonància mòbil, la inversió total superarà els 1,3 milions d'euros.

Arxivat a