La pagesia de Manlleu impulsa una campanya per fomentar la convivència al medi rural

Agricultors i ramaders elaboren un vídeo explicant les principals problemàtiques que suposen, per exemple, portar els gossos deslligats prop de granges, masies o zones de pastura

El camí del Poquí o del Fugurull són alguns dels trams rurals més concorreguts pròxims al nucli urbà.
El camí del Poquí o del Fugurull són alguns dels trams rurals més concorreguts pròxims al nucli urbà. | Ajuntament de Manlleu
Osona.com
05 de maig del 2023
Actualitzat el 08 de maig a les 16:35h
"El civisme no s'acaba als carrers i a les cases sinó també als camps i a les zones rurals". Així comença el vídeo que ha elaborat el Consell de la Pagesia de Manlleu amb l'objectiu de fomentar la convivència als espais rurals pròxims al municipi. En concret, la preocupació general es deriva de l'afluència, cada vegada més notòria, de gossos passejant per l'entorn de les granges, masies i zones de pastura de bestiar, sovint sense lligar, una situació que provoca problemes als pastors.

La pagesia remarca, entre molts d'altres greuges per a la seva activitat diària, que aquest fet -el de portar els animals deslligats- deriva a problemàtiques com, per exemple, l'estrès dels ramats, el malmetement dels camps de conreu o la proliferació del paràsit Neospora caninum -que es troba en els excrements dels gossos- i que afecta majoritàriament a les vaques de llet.



Des de l'Ajuntament, i amb la col·laboració estreta del Consell, fa temps que es treballa per fomentar la convivència als espais rurals entre ramaders i agricultors i la ciutadania, i amb aquesta nova campanya busquen propiciar un canvi d'hàbits a les persones propietaris de gossos i sensibilitzar a la població de les dificultats que es troba la pagesia.

La passada tardor, el consistori ja va impulsar una campanya per fomentar el civisme i la tinença responsable d'animals de companyia. Sota l'eslògan Al món rural, no tot s'hi val, es va incloure un apartat específic de recomanacions pel medi rural a més d'instal·lar senyalització als camins més transitats.
Arxivat a