Osona registra un increment del 3,7% en el nombre de llocs de treball

La comarca assoleix les 75.270 persones afiliades a la Seguretat Social, la dada més elevada per a un mes de març des del 2012.

Una oficina del SOC.
Una oficina del SOC. | ACN
Osona.com
04 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:59h
Bons resultats per a la comarca d'Osona en el tancament del primer trimestre d'aquest 2023 en termes de treball. L'Informe trimestral del mercat de treball i teixit empresarial elaborat pel Gabinet d'Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona constata que la xifra de llocs de treball augmenta a 75.400, és a dir, augmenta un 3,7% -el valor més alt des del 2008- i registre 75.270 persones afiliades a la Seguretat Social–la dada més elevada en un mes de març des de 2012-.

L'estudi també observa un creixement segons els tipus de règim d'afiliats augmentant en un 4,7% les persones assalariades en tots els grans sectors econòmics, mentre que el nombre d'autònoms disminueix en un -0,6%.
 

Increment de dones afiliades

L'informe també analitza l'evolució del mercat de treball a Osona per sexe, i en aquest cas, el creixement de persones afiliades ha estat més notable entre les dones (2,4%) que entre els homes (1,3%). L'edat és un altre indicador que facilita l'estudi, que determina que en totes les franges s'analitza creixement, a excepció de 30 a 44 anys que es redueix en un 1,5%.
 

Un teixit productiu que genera ocupació

Osona és un dels pocs territoris catalans a on el nombre de llocs de treball són superiors al nombre de persones que viuen a la comarca i que estan afiliades a la Seguretat Social. Aquest fet es dona perquè el teixit productiu del territori és potent i generador d'ocupació, i treballadores residents a altres comarques veïnes es desplacin al seu lloc de feina a Osona.
 

I les persones en situació d'atur?

El març del 2023 és el segon mes amb les xifres d'atur més baixes des del 2008. En aquest sentit, es tanca amb 7.065 persones aturades inscrites a les oficines de Treball d'Osona. El mateix mes del 2022 els valors encara eren més baixos -6.986-, i per tant, en termes interanuals es registra un augment de 79 persones (+1,1%).

Del total de persones en situació d'atur, si observem les dades per sexe, el nombre d'aturats augmenta entre els homes (2,6%) mentre que entre les dones es manté. Per edat, aquest ha disminuït entre les persones de més 55 anys (2,5%) però ha augmentat a la resta de franges.

Així doncs, la taxa d'atur a Osona se situava en el 8,7% el mes de març del 2023, set dècimes per sota de la registrada a conjunt de Catalunya (9,4%.)