La Fira de la Llavor de Roda de Ter posarà el focus en la crisi climàtica i la sobirania alimentària

​L'onzena edició de la mostra, que tindrà lloc al municipi osonenc els dies 6 i 7 de maig, també plantejarà el debat dels reptes del món rural des de la perspectiva feminista

Membres de l'organització de la mostra amb la regidora Núria Arrebola, davant del Banc de Llavors.
Membres de l'organització de la mostra amb la regidora Núria Arrebola, davant del Banc de Llavors. | Aj. Roda de Ter
Osona.com
04 de maig del 2023
Com fer front al canvi climàtic a través de la sobirania alimentària. Aquest serà el fil conductor de l'onzena edició de la Fira de la Llavor de Roda de Ter. El certamen tindrà lloc aquest cap de setmana del 6 i 7 de maig al municipi osonenc i també abordarà els reptes del món rural des de la perspectiva feminista o experiències en agricultura sostenible. En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica de Roda, Núria Arrebola, destacava durant la presentació de la mostra que "hem organitzat una taula rodona per compartir experiències de dones en el món rural".

Enguany, la fira comptarà amb una trentena de parades relacionades amb llavors, planter i productes de la terra: "Tenim uns paradistes molt especialitzats i sensibilitzats amb la temàtica de la fira i que ja l'esperen cada any, així com un públic assistent molt fidel. Considerem que són dues grans fortaleses que se sumen al fet de tenir un bon equip de treball", detallava Arrebola. La Fira de la Llavor està organitzada per l'Ajuntament de Roda de Ter juntament amb una Comissió Organitzadora.
 

Tallers, xerrades, concursos o activitats pels més menuts

La mostra iniciarà l'edició d'enguany amb activitats prèvies el dissabte 6 de maig al Museu de l'Esquerda: la presentació de la jornada a les cinc de la tarda, la xerrada Sobirania Alimentària per fer front a la crisi alimentària i climàtica amb l'activista Gustavo Duch i un tastet amb Jordi Corominas dels restaurants Horta de Tavertet i Thymus.

El diumenge 7 de maig, a la Muntanyeta, començarà el dia fort de la mostra, que comptarà amb diferents ambients: l'Espai Llavor –amb jocs per a infants acompanyats-, el Contacontes, Performance –decoració de la pèrgola de la fira amb la intervenció d'Eudald Alabau- o el Banc de Llavors de Roda de Ter -venda de planter i intercanvi de llavors-.

Així doncs, a les deu del matí, obertura de la jornada amb una passejada d'herbes remeieres, a dos quarts d'onze del matí la xerrada Sobirania alimentària i el canvi climàtic amb La Tanina, Sergi Caballero del Mas Les Vinyes i Abel Peraire del Soler de n'Hug, seguit de tallers, taules rodones per reivindicar la terra i la pagesia, vermut musical, torbada de dones del món rural o el concurs de converses, entre moltes altres propostes.

Consulta el programa de la XI Fira de la Llavor de Roda de Ter.
Arxivat a