​La Biblioteca Pilarin Bayés de Vic podria ser de premi

El consistori vigatà presenta l'equipament al guardó a millor biblioteca pública del món de l'any 2022 que atorga anualment la Federació Internacional d'Associacions de Bibliotecaris i Institucions

Entrada de la Biblioteca Pilarin Bayés, inaugurada l'octubre del 2022.
Entrada de la Biblioteca Pilarin Bayés, inaugurada l'octubre del 2022. | Adrià Costa
Osona.com
24 d'abril del 2023
La "joia de la corona", la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic, podria ser de premi. El consistori vigatà ha presentat l'equipament -inaugurat l'octubre de l'any passat- al guardó de millor biblioteca pública del món del 2022, un reconeixement que atorga anualment la Federació Internacional d'Associacions de Bibliotecaris i Institucions i que dota amb 5.000 dòlars al conjunt guanyador. El requisit indispensable per optar al premi és haver obert les portes de l'equipament entre l'1 de gener i el 31 de desembre del 2022.

Un jurat internacional valorarà altres criteris com la interacció amb l'entorn i la cultura local, la qualitat arquitectònica, la flexibilitat, la sostenibilitat, l'aprenentatge i la connexió social, la digitalització i les solucions tècniques de l'espai, a més de la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS).

El reconeixement premia la millor biblioteca pública, de qualsevol part del planeta. En les últimes edicions els guardons han marxat als Estats Units (2022), Noruega (2021), Finlàndia (2019), Països Baixos (2018), Dinamarca (2016), Suècia (2015) i Austràlia (2014.) Enguany, la cerimònia del lliurament de premis tindrà lloc a Rotterdam a finals d'agost.

Tot i que cada any és més difícil de guany, tal com explica el director i coordinador de la Biblioteca Pilarin Bayés, Ignasi Janer, també afirma que s'ha entregat "una molt bona candidatura, estem il·lusionats".
Arxivat a