​Andreu Simón firma un temps històric i bat el rècord dels Matxos

El de Collbató polvoritza la marca de la prova reina amb un temps de 5 hores i 52 minuts | Anna Pujol s'emporta la victòria en la categoria femenina

Simón, guanyador dels Matxos 2023, s'emportava els 4.000 euros del Matxopot.
Simón, guanyador dels Matxos 2023, s'emportava els 4.000 euros del Matxopot. | Ramon Casacuberta / Matxos
Osona.com
17 d'abril del 2023
Torelló ha estat aquest dissabte l'epicentre de les curses de muntanya amb la 21a edició de la prova Pels Camins dels Matxos. Més de 1.200 participants es donaven cita a primera hora del matí a la plaça de la Sardana per iniciar una de les dues modalitats de la cursa.

La marxa, organitzada pel Centre Excursionista Torelló, comptava amb esportistes de primer nivell com Miquel Heras –últim guanyador de la Salomon Ultra Pirineu- Lluís Ruiz, Jonathan Mora, Jordi Roy, Abel Carretero, Victor Mier o Andreu Simón. Aquest últim, actual campió de la Transgrancanaria, arribava com a un dels favorits per batre el rècord dels Matxos, i no va fallar.

Durant les dues primeres etapes el grup de corredors coronava, amb poca distància els uns dels altres, els cims de Bellmunt i el Puigsacalm. A la baixada del tercer pic, a Cabrera, Simón premia l'accelerador i liderava en solitària la cursa fins a la meta, signant un temps històric de 5 hores i 52 minuts que li valien per polvoritzar l'últim rècord establert i emportar-se els 4.000 euros del Matxopot. En acabar, el corredor afirmava que "baixar de les sis hores era un dels objectius de l'any". Lluís Ruiz aconseguia la segona posició amb un temps de 6 hores i 41 segons seguit d'Abel Carretero, qui aconseguia córrer la cursa amb 6 hores, 1 minut i 36 segons.

Anna Pujol va ser la campiona femenina de la prova i es convertia en la tercera dona de la història dels Matxos en baixar de les 8 hores. Concretament, passava per la meta amb un temps de 7 hores, 54 minuts i 25 segons. Erola Bisquert assolia la segona posició del podi femení l'any del seu debut a la prova reina recorrent els 63 quilòmetres amb 8 hores, 30 minuts i 15 segons. La tercera classificada, Neus Colomer, travessava la línia de meta amb un temps de 8 hores, 54 minuts i 39 segons.
 

Anna Pujol, campiona femenina dels Matxos 2023. Foto: Jordi Costa / Matxos

 

El Tastet de Matxos també bat el rècord masculí

La mitja marató, el Tastet de Matxos, sumava també un nou rècord masculí amb Arnau Montiel, qui va completar els 23 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell acumulat amb un temps d'1 hora, 58 minuts i 35 segons.

Clara Vallès era la primera dona a passar la meta en aquesta modalitat quedant-se a un minut de batre el rècord signat per Clàudia Tremps la passada edició. Vallés completava el recorregut amb 2 hores, 28 minuts i 27 segons.

Consulta la classificació completa aquí.
Arxivat a