​Detenen a Vic un home que utilitzava documentació falsa per obrir-se un compte bancari i fer tràmits

La Policia Nacional també ha enxampat cinc persones més a Múrcia, en el marc de la mateixa operació, com a presumptes autors de diferents delictes de falsedat documental i usurpació d'estat civil

Una agent de la Policia Nacional.
Una agent de la Policia Nacional. | Cedida per la Policia Nacional
Osona.com
17 d'abril del 2023
La Policia Nacional ha detingut sis homes, d'entre 25 i 37 anys, com a presumptes autors de diferents delictes de falsedat documental i usurpació d'estat civil. Un d'ells va ser detingut a Vic i posteriorment el cos policial va enxampar la resta de membres. La investigació va començar l'octubre del 2022 quan es va tenir coneixement de l'obertura de diferents comptes a bancs de Múrcia. Els detinguts feien veure amb documentació falsa que tenien la condició de sol·licitants d'asil i protecció internacional alhora que es feien passar per altres persones. El que pretenien era poder fer tota mena d'operacions, com ara compres per Internet.

Agents especialitzats del cos policial van fer un seguiment exhaustiu de tots els moviments i van poder identificar als sis autors dels fets. Un d'ells, a més, havia usurpat la identitat d'una altra persona per no ser descobert.

La primera detenció va ser la d'un dels integrants a Vic, gràcies a la coordinació entre la Prefectura Superior de Policia de Múrcia i comissaria Local de Vic. A partir d'aquí van continuar amb les detencions dels 5 altres integrants, tots a Múrcia.

Els detinguts tenen entre 25 i 37 anys i amb nacionalitats com Costa de Marfil, Camerun, Mali i el Senegal. La policia els atribueix delictes de falsedat documental i usurpació d'estat civil alhora que ha informat les autoritats judicials.
Arxivat a