​A la recerca del millor pastís de formatge artesà català

La fira Lactium de Vic proposa el primer concurs per reconèixer la millor recepta i execució d'aquest dolç amb un jurat de luxe presidit pel World Chocolate Masters 2022 Lluc Crusellas

Osona.com
16 d'abril del 2023
Actualitzat el 17 d'abril a les 9:14h
El Lactium, la festa del formatge artesà català, se celebra els dies 22 i 23 d'abril al parc Jaume Balmes de Vic.
El Lactium, la festa del formatge artesà català, se celebra els dies 22 i 23 d'abril al parc Jaume Balmes de Vic. | Josep M Montaner
La festa del formatge artesà català, el Lactium de Vic, ha presentat aquesta setmana totes les novetats de l'edició d'enguany. La fira, que tindrà lloc al Parc Jaume Balmes de la capital d'Osona els dies 22 i 23 d'abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, comptarà amb un ampli programa d'activitats gastronòmiques, lúdiques i familiars.

Durant dos dies, Lactium oferirà un espai comercial i expositiu amb 30 formatgeries artesanes amb més de 150 formatges i 15 parades amb productes agroalimentaris artesans com conserves, vi, pa, mel, cervesa artesana, entre altres.

La cita es dividirà en tres espais amb propostes festives i divulgatives: l'Aula de Formatge Bonpreu i Esclat -epicentre del Lactium amb 10 activitats-, el TxisArts -espai polivalent amb música en directe, espectacles familiars i presentacions-, i el Txis-Gastroteca -espai de degustació-.

 

Objectiu: trobar el millor pastís de formatge artesà

En el marc de la fira, l'organització i l'Ajuntament de Vic convoquen la primera edició del Premi Millor Pastís de Formatge Català amb la finalitat de reconèixer la millor recepta i execució d'aquest tradicional i exitós dolç.

Lactium guardonarà per primera vegada l'establiment –pastisseria o restaurant- que elabori un pastís amb formatge artesà i català entre els seus ingredients. La preparació, tal com ha establert l'organització en les bases del concurs, haurà de contenir una base amb un mínim d'un 20% de formatge artesà català, la tipologia de cocció serà al forn i no podran superar els 26 centímetres de diàmetre. L'establiment guanyador obtindrà 1.000 euros i un diploma acreditatiu com a premi.
 

Un jurat de luxe

La primera edició del guardó tindrà un jurat de luxe amb la presència del millor mestre xocolater del món Lluc Crusellas, el cuiner especialitzat en postres David Gil, el creador i pastisser de les botigues Jon Cake Joan García, la periodista gastronòmica Belén Parra i l'especialista en formatges Eva Vila.

Tots ells seran els encarregats de tastar els pastissos, prèviament codificats i sense saber-ne l'autoria. L'establiment vencedor es donarà a conèixer el dissabte 22 d'abril en el marc del primer dia del Lactium, a l'Espai TxisArts, a les sis de la tarda.
Arxivat a