​El Node d'Alimentació del CBCat a Vic fa balanç del primer any i mig de funcionament

El centre, inaugurat el setembre del 2021 i especialitzat en l'aplicació de la tecnologia blockchain al sector agroalimentari, ja ha prestat serveis a una trentena d'empreses i més de 800 professionals

Roda de premsa de valoració de l'activitat del Node de Vic.
Roda de premsa de valoració de l'activitat del Node de Vic. | CBCat
Osona.com
08 d'abril del 2023
El Node d'Alimentació del Centre Blockchain de Catalunya ubicat a Vic, inaugurat el setembre del 2021 i especialitzat en l'aplicació d'aquesta tecnologia al sector agroalimentari, feia balanç del primer any i mig de funcionament.

En el que porta en actiu, el Node de Vic ha organitzat cinc formacions, cinc esdeveniments, una cinquantena de reunions i una desena d'acompanyaments a empreses del sector. Així ho explicava el director dels nodes del CBCatCarles Agustí, apuntant que "aquestes activitats han donat servei a una trentena d'empreses del sector, així com més de vuit-cents professionals a títol individual".

Per la seva banda, el responsable del Centre Blockchain de Catalunya Albert d'Anta destacava que la seu de Vic "és una eina clau pel sector agroalimentari català en l'aplicació de la tecnologia blockchain, observant projectes de primer ordre en l'àmbit mundial i treballant per aplicar-los al país".

El Node d'Alimentació de Vic pivota al voltant de tres eixos estratègics: el Fòrum Sent Boví –un observatori de les tendències de la tecnologia en alimentació i begudes-, l'Espai Llavor –una incubadora per a projectes del sector-, i el projecte Carboni Zero per reduir la petjada de carboni –aplicat a través d'una prova pilot amb empreses osonenques-.

Bet Piella, regidora de Promoció econòmica de l'Ajuntament de Vic, subratllava la importància de la iniciativa per a la ciutat, que ha esdevingut un centre de referència a Catalunya en innovació alimentària.

Arxivat a