​​La torre Cirera-Bergadà de Tona serà de propietat municipal

La família propietària de la finca i l'ajuntament han arribat a un acord en forma de permuta

Roda de premsa per anunciar l'acord entre les parts.
Roda de premsa per anunciar l'acord entre les parts. | Ajuntament de Tona
Osona.com
05 d'abril del 2023
La finca Cirera-Bergadà de Tona serà de titularitat municipal. Així ho anunciaven el passat divendres l'alcalde Amadeu Lleopart i la regidora d'Hisenda Judit Sardà, acompanyats de representants de la família.

L'acord porta treballant-se des de principis de la present legislatura, i finalment es materialitzarà en forma de permuta. D'altra banda, a canvi de la finca, l'ajuntament cedirà a la família Cirera-Bergadà diverses parcel·les edificables en altres punts de Tona, uns terrenys que tenen un valor aproximat de poc més d'un milió d'euros. Tant l'ajuntament com la família valoraven positivament l'acord establert aquest passat divendres.

La torre que ha adquirit el consistori consta d'un ampli espai verd el qual es convertirà en un parc públic municipal. D'altra banda, la parcel·la que ocupa actualment la casa es convertirà en equipament pel municipi, encara que, de moment, no se n'han definit els usos. En aquesta línia, l'equip de govern de l'Ajuntament de Tona obre la porta a realitzar un procés participatiu ciutadà.
Arxivat a