Afectacions temporals a la mobilitat pel Mercat del Ram de Vic

Consulta quins carrers quedaran tallats al trànsit i les modificacions en el transport públic de la ciutat des d'aquest dijous 30 de març fins al dilluns 3 d'abril

Mercat del Ram de Vic 2022.
Mercat del Ram de Vic 2022. | Adrià Costa
Redacció
30 de març del 2023
Vic es converteix, un any més, en l'escenari de l'emblemàtic Mercat del Ram, la fira de tradició agrícola i ramadera de la comarca d'Osona que se celebra del 31 de març al 2 d'abril. La cita es desplegarà al voltant d'un extens programa de propostes i activitats repartides per tota la ciutat. Per aquest motiu, la mobilitat se'n veurà afectada i es tallaran diversos carrers a més de produir-se afectacions al servei de transport públic.

A partir de les 7 del matí d'aquest dijous 30 de març i fins a les 8 del matí del dilluns 3 d'abril es tallarà la circulació als trams de l'Avinguda del Mercat i del carrer de Joan de Serrallonga, entre el carrer de la Llotja i el carrer de l'Historiador Raimon d'Abadal. En aquest últim, tampoc es permetrà circular en sentit Avinguda Països Catalans –excepte els clients de l'activitat comercial de la zona i del veïnatge del carrer Perot Rocaguinarda-. Durant aquests mateixos dies només hi haurà un carril de circulació al carrer Mossèn Gudiol i a l'Avinguda Països Catalans fins al Passeig Pep Ventura.

Consulta el mapa de mobilitat aquí.
 

Afectacions en el transport públic de Vic

Totes les línies de bus urbà funcionaran amb normalitat durant la celebració del Mercat del Ram. Amb tot, tres parades quedaran anul·lades en moments puntals:
  • Des del dijous 30 de març a les 7 del matí al dilluns 3 d'abril, la parada del bus urbà de la plaça Estació corresponent als recorreguts de l'L1, L2 i L3 quedarà anul·lada, sent substituïda per la de l'Estació d'Autobusos.
  • Durant el mateix període de temps, la parada de l'Avinguda Països Catalans-Carrer de les Flors corresponent a la línia 2 quedarà deshabilitada, essent el Molí del Blanqueig la més propera.
  • Finalment, el dissabte 1 d'abril de les 7 del matí a les 4 de la tarda, la parada del bus urbà Verdaguer de les línies L1, L2, L3, L4 i L6 quedarà anul·lada –la parada més propera serà la de la Rambla Davallades-.
Pel que fa a l'autobús interurbà, del dijous 30 de març al diumenge 2 d'abril només farà parada a l'Estació d'autobusos de Vic.

24.600 places addicionals a l'R3 pel Mercat del Ram

Els visitants també poden arribar a Vic amb tren mitjançant la línia R3 de Rodalies de Catalunya. En aquest sentit, el dissabte 1 i el diumenge 2 d'abril s'oferiran 24.600 places addicionals per arribar fins a la capital d'Osona durant el transcurs del Mercat del Ram. Un reforç que se suma a l'oferta de combois de l'R3 amb una connexió entre Barcelona, el Vallès Oriental, Osona i Ripoll amb un tren cada mitja hora.
Arxivat a