1 de 10
Mercat del Ram 2023

Sobrevolant el Mercat del Ram de Vic

Des d'aquest dijous i fins diumenge 2 d'abril, la capital d'Osona acull la 40a edició del Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram, una cita que aplegarà una trentena d'equips d'arreu del món

Sortida del primer vol d'exhibició del Torneig Internacional de Globus Mercat del Ram de Vic 2023. | Emili Vilamala
per Irene Giménez Vinyet, Vic | 30 de març de 2023 a les 10:46 |
El cel de Vic s'ha cobert, un any més, dels tradicionals globus que indiquen que el Mercat del Ram està a punt d'arrencar. A primera hora del matí d'aquest dijous 30 de març, la plaça Major de la capital d'Osona s'ha omplert d'una trentena de pilots que han desplegat les teles dels globus a la sorra de l'emblemàtic emplaçament.

Aquest 2023, se celebra la 40a edició del Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram, una cita que aplegarà 25 equips de diferents nacionalitats procedents, per exemple, de Suïssa, França, Alemanya o Itàlia, entre altres. El responsable de l'esdeveniment, Miquel Masarella, explica que "aquest 2023 celebrem el 40è aniversari de la trobada, i estem en plena forma, treballant per garantir la seguretat de tothom i amb millors condicions". L'organitzador de l'esdeveniment destaca que el cel de Vic "és una zona òptima per volar, ja que al matí hi ha calma i tranquil·litat, no fa vent i les condicions de vol són bones, sobretot pels pilots que porten passatgers".

 
Celebrar quaranta anys d'un concurs d'aquestes característiques amb èxit no és fàcil –s'organitza des del 1984-, i el responsable del certament destaca que el secret "són els anys que fa que ho organitzem" perquè "tot surt fàcil". Una edició que recupera la normalitat total després de la pandèmia i que, des d'aquest matí de dijous i fins diumenge 2 d'abril, en el marc del Mercat del Ram de Vic, atraurà multitud d'espectadors i visitants per gaudir de les diferents activitats que es despleguen al voltant de la cita.


El divendres 31 de març, a les vuit del matí, sortirà de la plaça Major el segon vol d'exhibició. La jornada gran serà el dissabte 1 d'abril: a les vuit del matí, també des de la plaça del Mercadal, s'enlairarà el tercer vol d'exhibició que sobrevolarà la ciutat, i seguidament, iniciarà la competició –amb la sortida dels globus en diferents punts de la ciutat-, un concurs que coronarà l'equip que sobrevoli més a prop del campanar de l'Ajuntament de Vic. El mateix dissabte, a partir de les nou del vespre, tindrà lloc el Night Glow, un espectacle de llum i so per contemplar com s'inflen les teles quan els sol ha marxat. I finalment, el diumenge 2 d'abril, s'enlairaran els globus per quart i últim cop en el marc del Mercat del Ram 2023.

FOTOS XLè Trofeu Internacional de Globus del Mercat del Ram

 

Participació