Els esdeveniments firals de Vic capten un 26% més de visitants durant el 2022

Durant aquest període s'han organitzat quinze mostres amb un pressupost de 2,3 milions d'euros que han portat un total de 445.946 visitants a la capital d'Osona

Titi Roca, Bet Piella, Bernat Vilarasau i part de l'equip de Vic Fires durant la presentació de l'informe anual del 2022.
Titi Roca, Bet Piella, Bernat Vilarasau i part de l'equip de Vic Fires durant la presentació de l'informe anual del 2022. | Vic Fires
Osona.com
28 de març del 2023
Vic Fires, l'Organisme Autònom de Fires i Mercats (OFIM) ha presentat l'informe anual que compren l'impacte de l'activitat firal a la ciutat. Al llarg del 2022, Vic ha organitzat i acollit quinze esdeveniments -Trufforum, Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible, Vic Slot Clàssic, Congrés BIT, Mercat del Ram, Lactium, Mercat de Música Viva, Fira de la Muntanya, La Prèvia del Mercat Medieval i el Mercat Medieval, Fira d'Artesans de Nadal i Festival de la Infància, Descarregada d'Antiguitats, Feria d'Abril, Vic Freak i Congrés de Fires de Catalunya- amb un pressupost total de 2,3 milions d'euros.

Titi Roca, regidor de Fires i Mercats a l'Ajuntament de Vic i president de l'OFIM remarcava durant la presentació dels resultats del 2022 la importància de la ciutat com a "referent en fires a Catalunya" i animava a "continuar treballant" per consolidar l'aposta. Per la seva banda, la vicepresidenta de l'organisme, Bet Piella, subratllava que "els esdeveniments firals són una eina significativa de promoció econòmica de Vic" deixant "un impacte molt important" a la ciutat.
 

Un 26% més de visitants durant el 2022

Segons l'informe presentat per l'OFIM, van visitar els esdeveniments firals de la capital d'Osona durant el 2022 uns 445.946 visitants, una xifra superior a la del 2021 quan van passar per la ciutat 354.079 persones, una dada que representa un 25,95% més que el 2021.

El document també recull l'origen dels assistents a les mostres de la ciutat: el 23,83% dels visitants són de Vic, el 21% d'Osona, el 53,83% del territori català, i l'1,33% d'Europa. De tot el conjunt, un 89% dels visitants tenen intenció de tornar i un 60% recomana les cites firals de la capital d'Osona. D'altra banda, el 37% dels visitants tenen entre 46 i 65 anys, un 25% entre 36 i 45 anys i el 23% entre 25 i 35 anys.

L'any 2022, 819 empreses van exposar a alguna de les mostres de Vic valorant positivament els esdeveniments organitzats i l'atenció rebuda per part de l'organització. En aquest sentit, Vic Fires treballa amb més de 500 empreses proveïdores de productes i serveis prioritzant la proximitat.
 

Compromís amb l'entorn

Les fires i mercats que s'organitzen a la ciutat tenen l'objectiu de contribuir a l'entorn més pròxim. Així ho expliquen des de Vic Fires sumant-se als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per l'ONU amb el propòsit de combatre la pobresa, les desigualtats o fer front al canvi climàtic, entre altres.

En aquesta línia, cada un dels esdeveniments que s'organitzen al llarg de l'any contribueixen en 13 dels 17 ODS proposats per les Nacions Unides més enllà de l'impacte econòmic al territori, , tal com exposa l'informe de l'OFIM 2022.
Arxivat a