El Club Tennis Vic celebra 75 anys d'història

Al llarg del 2023, l'entitat ha preparat una programació especial d'actes, activitats i esdeveniments per a commemorar l'efemèride

Acte de presentació del 75è aniversari del Club Tennis Vic.
Acte de presentació del 75è aniversari del Club Tennis Vic. | Irene Giménez
24 de març del 2023
Actualitzat el 30 de març a les 16:44h
El Club Tennis Vic està de celebració, i és que aquest 2023, l'entitat compleix 75 anys d'història. Ho farà amb una programació especial per a l'efemèride on s'inclouen activitats per a tots els públics, torneigs esportius i actes culturals i socials per posar en valor la trajectòria del club.

Aquest dimarts tenia lloc l'acte institucional de reconeixement que els ajuntaments de Vic i Gurb han ofert a l'entitat en el qual el batlle gurbetà Josep Casassas remarcava que "no és només un club de Vic sinó que és d'àmbit comarcal" i reconeixia l'esforç de les persones implicades que s'hi han implicat al llarg dels anys: "Els que hem format part d'alguna entitat sabem el que costa mantenir-ho viu, i arribar al 75 és una efemèride important". Per posar l'accent històric a l'acte, l'alcalde recuperava de l'arxiu municipal el primer expedient del Club Tennis Vic, datat del febrer del 1969, en el qual es demanava la llicència d'obres per a la construcció de les instal·lacions als terrenys on estan ubicades actualment.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic Anna Erra agraïa a "tota la família" del Tennis Vic la implicació amb l'entitat i per portar "el nom de la ciutat a tot arreu perquè la situeu al mapa del món de l'esport" i els recordava que són "hereus de la història dels 75 anys del club i de la ciutat". Durant l'acte, Erra també va voler tenir un record especial per Ramon Jubany, qui havia estat membre de la Junta del club i treballador del consistori vigatà.

Al llarg d'aquests anys, el club ha crescut i evolucionat. En l'actualitat compta amb 4.700 socis, 350 alumnes a l'Escola de Tennis i Pàdel, 33 equips i acull una mitjana de 13 competicions anuals. Les seves instal·lacions esportives disposen de 888.082 metres quadrats entre les quals hi ha 16 pistes de tenis, 8 de pàdel i una piscina exterior i una de coberta. Als darrers 14 anys, l'entitat ha invertit al club 4,7 milions d'euros i avui disposa de 342 plaques solars que produeixen 165.000 kWh anuals.
 

L'efemèride dels 75 anys

L'11 d'abril del 1948 s'inauguraven a la capital d'Osona les primeres instal·lacions del Club Tennis Vic, situades en aquell moment als terrenys cedits per Francesc Arumí -primer president de l'entitat- entre la cruïlla del carrer Bisbe Morgades i el carrer Jacint Verdaguer.

El 1960, dotze anys després, l'agrupació es va traslladar als equipaments de l'Estadi, i és en aquell context que el club aprofita per fer la primera inscripció oficial a la Federació Catalana de Tennis i a la Federació Espanyola de Tennis. Aquest mateix any, se n'elaboren els primers Estatuts.

L'any 1969 l'entitat torna a canviar d'espai i s'ubica als equipaments actuals amb 3 pistes de terra batuda. Unes instal·lacions que de mica en mica es van anar ampliant amb més pistes de tenis, una pista poliesportiva, vestidors, el frontó, el frontenis, la piscina exterior i els vestidors generals. Així, a finals del 1985 el club ja disposava de les 18 pistes. Però l'ampliació no acabava aquí, perquè l'abril del 1972 es començava a construir l'edifici del xalet, acabat dos anys després.
 

Més de 30 activitats per a celebrar l'aniversari

Per a la celebració de l'efemèride, la Junta del Club Tennis Vic han articulat una àmplia programació d'actes i activitats pedagògiques, formatives, divulgatives, esportives i culturals. De fet, la festivitat ja es va encetar el passat 18 de desembre amb el Concert de Nadal, un acte que donava el tret de sortida a l'any del 75è aniversari de l'entitat.

Algunes de les dates per a marcar en el calendari són l'11 d'abril, dia fundacional de l'entitat, quan se celebrarà un acte amenitzat per la música de Pep Poblet, es plantarà una olivera a les instal·lacions, s'inaugurarà l'exposició dels 75 anys i es presentarà un documental basat en la recerca de l'historiador Santi Ponce amb l'objectiu d'explicar la història de l'entitat i la vinculació del club amb la ciutat de Vic. Amb tot, la celebració popular serà el pròxim 29 de juny, quan es farà una gran festa.

En l'àmbit esportiu s'acolliran cites per gaudir del tenis com el Torneig Internacional sub-16 Memorial Nacho Juncosa, el Torneig ITF Gran Premi Boada, el Campionat d'Espanya Cadet, el Trofeu Ramon Cunill o el Campionat Social, i al seu torn, el pàdel també tindrà protagonisme amb el Trofeu Mercat del Ram o el Campionat de Catalunya de Menors, entre molts d'altres.
Arxivat a