1 de 10
Art i cultura

​Torelló estrena l'Art Fest, un festival dedicat a l'art mural

La mostra neix amb la intenció de recuperar la cultura artística del municipi i hi participaran una quinzena d'artistes que transformaran les escales del costat de l'hotel de Les Serrasses

Presentació de la primera edició del festival Art Fest de Torelló. | Art Fest Torelló
per Osona.com, Torelló | 23 de març de 2023 a les 11:00 |
Torelló està d'estrena. Aquest dissabte 25 de març, de 10 del matí a 7 de la tarda, la capital del Ges acollirà la primera edició de l'Art Fest, un festival d'art mural amb el propòsit d'acostar aquesta disciplina a la població. Una cita que neix amb la intenció de recuperar la cultura artística del municipi i "motivar les noves generacions".

Durant la dècada dels 90, a Torelló es va expandir un moviment grafiter potent gràcies a la mobilització de persones joves interessades en l'art urbà i la predisposició de propietaris a cedir façanes, uns fets que van propiciar que artistes reconeguts fessin parada a la capital del Ges. Ara, dues d'aquestes persones han impulsat la creació de l'Art Fest. Es tracta de l'Òscar Rodríguez Toni Mateo, que conjuntament amb l'Ajuntament de Torelló i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura han impulsat la primera edició de la mostra.


El propòsit del festival és "compartir un dia d'exposició entre professionals i gent que acaba de començar amb l'objectiu de motivar les noves generacions", explica Rodríguez, i el defineix com a "un festival dedicat a l'art que acull diverses disciplines, i a on al llarg de la jornada també hi haurà parades més enllà del grafit i el muralisme". En aquest sentit, l'Art Fest vol esdevenir una mostra d'artistes del territori i un espai de connexió entre disciplines i projectes relacionats amb l'art.

Al llarg del dissabte hi haurà diverses activitats: la transformació en directe de les escales de Les Serrasses així com de la paret contigua "a on es farà un mural conjunt amb tots els artistes", detallen els impulsors. També hi haurà una exhibició de dansa urbana de les escoles Dansa't de Torelló i TLS de Vic, tallers proposats per l'Escola d'Arts Plàstiques del municipi i la pintada de grafitis, una fira d'art i servei de barra. Des de l'organització esperen que aquesta primera edició del festival "sigui un èxit" i que de cara l'any vinent puguin involucrar "a més gent i disciplines".


Consulta tota la informació de la primera edició de l'Art Fest de Torelló.

 

Participació