​Èxit de participació en l'Ultra Clean Marathon 2023 a Osona

210 corredors van participar en la cursa celebrada aquest dissabte a la comarca recollint més de 600 kg de residus dels paratges naturals del territori

Ultra Clean Marathon 2023 a Osona.
Ultra Clean Marathon 2023 a Osona. | UCM2023 / Carles Iturbe
Redacció
20 de març del 2023
Actualitzat a les 11:49h
L'Ultra Clean Marathon ha passat per primer cop per Osona aquest dissabte 18 de març. Es tracta d'una cursa popular per equips proposada des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura i l'Agència de Residus de Catalunya que té el propòsit de conservar el medi ambient a través de l'esport. Enguany se'n celebrava la cinquena edició, i per primera vegada, recorria els paratges naturals de la comarca en dos recorreguts: un de 60 quilòmetres i un de 36.

210participants repartits en 27 equips van participar en la cita esportiva, amb sortida i arribada a Vic, recollint al seu pas 636 kgde residus dels quals 100 kg d'envasos i paper, 53 de vidre, i la resta, tipologies variades com cadires, plàstics, pots de pintura o pneumàtics, entre d'altres. Paral·lelament, un grup de voluntaris organitzat per l'Ajuntament de Vic i la Creu Roja netejaven la llera del Méder recollint 237 kg de brossa, entre els quals destacava la troballa d'un dron de grans dimensions.

Els equips més ràpids de l'Ultra Clean 2023 a Osona han estat Set de córrer (60 km) i Consciència pel planeta (36 km); els que han recollit més residus, Gili Trail (60 km) i Vedruna Catalunya 3 (36 km); i els que han fet millor temps recollint més brossa, Set de córrer i Tradebe Running Club 2 (36 km).
 

Corredores de l'Ultra Clean Marathon 2023 Osona. Foto: UCM2023 / Carles Iturbe



La cita d'enguany ha comptat amb la participació de cares conegudes com la cuinera Ada Parellada amb l'equip d'ambaixadors (UCM Urbaser), acompanyada del director de la revista Descobrir CatalunyaJoan Morales i de l'aventurer i ideòleg de la cursa Albert Bosch. També s'ha pogut veure a Núria Burgada, coordinadora del projecte educatiu de la Kilian Jorent Fundation x Nnormal i mare del popular corredor i esquiador català.
Entre tots els equips participants s'han recaptat 12.650 euros que es destinaran a una de les 18 entitats ambientals adherides al projecte i que treballen en diferents iniciatives per a la conservació de la natura a Catalunya.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vic Albert Castells, el director de l'Agència de Residus de Catalunya Isaac Peraire, la regidora de Benestar i família del consistori vigatà Núria Homs, la regidora d'Esports de Manlleu Núria Martínez, el delegat territori d'Urbaser Josep Tàrrega o la directora de la Xarxa de Conservació Sandra Carrera, són algunes de les personalitats que també van participar en l'Ultra Clean Marathon.