​El Festival EnCanta de Roda de Ter creix: cinc dies, set escenaris i quinze concerts

La cita, del 10 al 14 de maig, aposta pel públic infantil i estrena la iniciativa «L'EnCanta a l'escola», una proposta perquè els menuts gaudeixin de la cultura al municipi

Presentació del Festival EnCanta de Roda de Ter 2023.
Presentació del Festival EnCanta de Roda de Ter 2023. | Osona.com
20 de març del 2023
Actualitzat el 29 de març a les 11:56h
Roda de Ter acollirà la 6a edició del Festival EnCanta de cantautors i cantautores del 10 al 14 de maig, una cita musical de petit format consolidada tant al municipi com a la comarca i que enguany presenta algunes novetats. Per aquests 2023, l'organització aposta per fer créixer el festival i s'amplien els dies de celebració, augmenten el nombre de propostes musicals, es replantegen els escenaris i s'aposta pels nous públics. En aquesta línia, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Roda, Roger Canadell, explica que "el Festival EnCanta va creixent, però sense perdre l'esperit del petit format, proximitat i sense massificacions".

Per aquesta sisena edició, el programa passa de 4 a 5 jornades durant les quals s'han programat quinze propostes musicals, 10 de les quals tindran presència femenina donant importància a la música amb segell femení: "Propostes que novament ens tornaran a sorprendre, en alguns casos per les ubicacions, gairebé sempre per les actuacions i per les novetats que s'hi van introduint", apunta Canadell.

S'incorporen noves ubicacions pels concerts amb 7 escenaris en 6 espais diferents repartits pel municipi. En aquest sentit, s'inclou el Teatre Eliseu que acollirà actuacions tant a l'escenari habitual com a la sala alternativa situada a l'interior de l'equipament, així com l'Escola Municipal de Música El Faristol, que passa a formar part de la iniciativa L'EnCanta a l'escola amb l'objectiu d'apropar la cultura als infants i joves: "Ells són el present de la cultura i n'han de poder gaudir", diu Canadell. La resta d'escenaris seran els habituals: el Casal Cultural 1 d'Octubre, la Fundació Miquel Martí i Pol, el Museu de l'Esquerda i la Capella del Sòl del Pont.

L'EnCanta 2023 iniciarà el 10 de maig a l'Escola de Música amb l'actuació de la professora de cant i directora de coral del mateix espai d'Helena Camps. Al llarg dels 5 dies passaran per Roda de Ter artistes destacats com Paula Grande, Xarim Aresté, Joanna Dark, Mar Pujol, Elena Jàtiva, Magalí Datzira, Henrio, La Maria o Dan Peralbo. Uns concerts que tindran una durada d'entre 50 i 60 minuts amb el propòsit que "no es trepitgin", explica Jaume Salés, tècnic de Cultura municipal.

Un festival que té especial gust per a artistes emergents d'arreu de l'estat amb atenció especial "a Euskadi i als Països Catalans", i enguany, al País Valencià on "l'escena cultural està revolucionada i acostar els artistes al principat és interessant", afegeix Sales, que remarca que "el què té més sentit per a l'EnCanta és continuar programant artistes emergents per tastar noves propostes singulars i inquietes".

Des de l'Ajuntament de Roda subratllen que amb el festival busquen "vetllar perquè les propostes culturals siguin el màxim de participades possible oferint preus econòmics" a més de la voluntat de "posar Roda a l'esfera del teixit cultural del país".

Més infromació de la 6a edició del Festival EnCanta de Roda de Ter.