L'aiguamoll de Les Casasses, el nou espai ambiental de Vic

L'actuació permetrà que la ciutat recuperi hàbitats naturalitzats i biodiversitat

Albert Palou, Albert Castelles i Carles Martorell a l'aiguamoll de Les Casasses.
Albert Palou, Albert Castelles i Carles Martorell a l'aiguamoll de Les Casasses. | @vic_mediambient
Redacció
19 de març del 2023
Actualitzat el 23 de març a les 8:32h
Vic disposa d'un nou espai natural i ambiental. Es tracta de l'aiguamoll de Les Casasses, que permetrà que la ciutat recuperi hàbitats naturalitzats i biodiversitat. L'actuació, que afecta unes 7 hectàrees, també està pensada perquè sigui un punt de trobada i de lleure per a la ciutadania.

A Les Casasses s'hi han implementat dues basses, una de permanent i una altra de temporal, amb l'objectiu de generar un hàbitat humit a Osona i un ambient propici per a espècies en perill de regressió.

En aquesta línia, el regidor de Medi Ambient i Món Rural Albert Castells, explicava que "volem recuperar els espais de ribera i crear diversitat d'hàbitats al voltant de la ciutat". Per la seva banda, des del Grup de Naturalistes d'Osona (GNO) es mostraven satisfets amb el projecte "perquè serà un nou focus d'interès", destacava el president del col·lectiu Albert Palou. Des del GNO afegien que "haurem de seguir l'evolució i saber si les espècies s'adapten bé".

Des del GNO i el Grup d'Anellament Calldetenes fa temps que segueixen regularment espècies migratòries que passen per la comarca, i en aquesta línia, l'aiguamoll de Les Casasses pot ser un espai de refugi per a elles.
Arxivat a