1 de 10
PATRIMONI LOCAL

​Manlleu restaura la font de la Mare de Déu, inaugurada l'any 1722

Les obres tindran una durada de 2 mesos i aniran a càrrec d'una empresa especialitzada en restauració i conservació del patrimoni

La font de la Mare de Déu de Manlleu, a sota Dalt Vila. | Adrià Costa Rifà
per Osona.com, Manlleu | 15 de març de 2023 a les 17:30 |
Les obres de restauració de la font de la Mare de Déu de Manlleu ja han començat i es preveu que s'allarguin poc més de 2 mesos. Les intervencions se centraran en la neteja, consolidació i protecció del conjunt de murs, paraments i elements esculpits que formen part del conjunt arquitectònic d'estil barroc tardà, un espai excavat sota la plaça de Dalt Vila, de planta rectangular i coberta amb volta de canó. Unes actuacions que aniran a càrrec de l'empresa Vicus, especialitzada en conservació del patrimoni.

L'any 1722 es va construir la mina que conduïa l'aigua des del pou de Dalt Vila fins a la ubicació actual de la font, aleshores en els límits municipals. Aquesta va ser una obra cabdal per millorar i garantir l'abastiment d'aigua al Manlleu de l'època, que va deixar l'espai sota custòdia i protecció de la Mare de Déu, a més de construir-hi una capelleta presidida per una figura de Maria.


La restauració arriba després de la commemoració dels 300 anys de la seva construcció, un homenatge que s'ha fet extens també al col·lectiu de dones que històricament han tingut cura de l'espai, l'agrupació de Pabordesses de la font de la Mare de Déu.

 

Participació