​El Festival Nits de cinema oriental de Vic anuncia els primers títols de la 20a edició

També s'ha presentat el cartell d'enguany a més de les activitats paral·leles al certamen

Cartell de la 20a edició del Festival Nits, una creació de l'il·lustrador Xevi Domínguez  i el dissenyador Jordi Farrés.
Cartell de la 20a edició del Festival Nits, una creació de l'il·lustrador Xevi Domínguez i el dissenyador Jordi Farrés. | Festival Nits
13 de març del 2023
Actualitzat el 18 de març a les 12:42h
El Festival Nits de cinema oriental de Vic, que se celebrarà del 18 al 23 de juliol, ha anunciat aquest cap de setmana a l'Espai ETC alguns detalls de la 20a edició com els primers títols confirmats o la imatge del certamen d'enguany.

Durant la presentació, la regidora de Promoció econòmica, Comerç i Cultura Bet Piella destacava la bona salut de la qual gaudeix el certamen i remarcava que celebrar els vint anys d'un festival d'aquestes caractarístiques és "una efemèride" rellevant. En aquest sentit, la regidora accentua que el Festival Nits "és una petita joia" per a la ciutat, que es converteix en un "pol d'atracció" pels visitants: "Hem detectat que hi ha persones que venen a Vic expressament pel certament i que genera impacte econòmic a la ciutat".

Un dels moments més esperats de la presentació sempre és conèixer la imatge del cartell. Per aquesta 20a edició, l'organització ha escollit la representació d'un Ginkgo, un arbre mil·lenari que es caracteritza per la seva llarga vida -hi ha fòssils de fa més de 290 anys-, per la seva bellesa i la seva vivacitat cromàtica. Un cartell que torna a ser fruit d'una col·laboració entre l'il·lustrador Xevi Domínguez -Xevidom- i el dissenyador Jordi Farrés -Partee-, que han creat una figura amb trets asiàtics, humanitzada i plena de simbologia que també fa referència a l'ànima i la trajectòria del festival. El Ginkgo és una espècie que "es regenera cada any", tal com explica el director del festival Quim Crusellas, una característica que va en consonància amb el festival.

La imatge representada porta un fanalet "per il·luminar el camí que vindrà", i compta amb vint branques "que representen les vint edicions del certamen", diu Crusellas, que també avançava algunes de les activitats paral·leles, com un passi especial al festival de Cinema de Bandes Sonores de Tenerife, una sessió a Madrid amb l'ambaixada de l'Índia o un minicicle que es farà a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, a més de presentacions a escoles i instituts per donar a conèixer als joves i adolescents el cinema oriental.

Tot plegat en una presentació celebrada aquest cap de setmana a l'Espai ETC de Vic, a on també es va poder tastar el pastisset del festival elaborat pel mestre xocolater Lluc Crusellas, a més d'avançar el nom d'un dels membres del jurat d'enguany: el director de cinema de Vitòria-Gasteiz Paul Urkijo Alijo.
 

Cartell del Festival Nits cinema oriental de Vic 2023. Foto: Osona.com

 

Primers títols del Festival Nits 2023

Ja es coneixen els primers quatre títols que formaran part de la selecció de la vintena edició, amb alguns noms clàssics del cinema asiàtic i també noves cares i nacionalitats, unes pel·lícules que es podran veure en première a Vic.

El primer film és Sakra, dirigit i protagonitzat pel hongkonguès Donnie Yen, conegut per la mítica saga de films d'arts marcials Ip Man. Es tracta d'un wuxia –cinema acció d'espases i arts marcials– basat en la novel·la Semideus i semidimonis.

L'acció no faltarà amb la pel·lícula xinesa Mutant Ghost Wargirl, de Liu Binjie, sobre una agent especial de la Lliga Internacional de Seguretat que s'enfronta a un exèrcit de mutants.

Els altres 2 films que s'han avançat en roda de prems són Harvest Moon, d'Amarsaikhan Baljinnyam, representant de Mongòlia als Oscars i primera pel·lícula d'aquesta nacionalitat a la Secció Oficial del festival. Un film que parla sobre un home que torna al seu poblet per ajudar a completar la collita i en aquest indret aïllat. L'altra és Convenience Story, una comèdia romàntica amb tocs d'un hilarant humor absurd dirigida pel japonès Satoshi Miki que arribarà al Nits després de passar per festivals com Rotterdam, Hong Kong o Fantasia.
Arxivat a