La Catalonia Sacra 2023 passarà per Vic amb una visita al claustre gòtic de la Catedral

La iniciativa compta amb més d’una quarantena d’activitats i engloba una quinzena de comarques catalanes

Imatge del díptic on s'informa de les activitats de la Catalonia Sacra 2023.
Imatge del díptic on s'informa de les activitats de la Catalonia Sacra 2023. | Neus Bertola / ACN
Redacció
12 de març del 2023
La Catalonia Sacra 2023 encetarà el seu programa d'activitats aquest cap de setmana a Reus (Baix Camp) amb un itinerari guiat des de la Prioral de Sant Pere fins a la Puríssima Sang. La iniciativa, que arriba a la seva onzena edició, compta amb més d'una quarantena d'activitats dedicades al patrimoni cultural i religiós de quinze comarques catalanes i una del País Valencià.

La Catalonia Sacra està impulsada per l'Arquebisbat de Tarragona i el Bisbat de Tortosa, pels bisbats de Solsona, Vic, Lleida, Barcelona, Girona, Urgell, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. El coordinador de la Catalonia Sacra, Dani Font, ha destacat que des dels inicis del programa, l'any 2012, fins a l'actualitat s'ha aconseguit "teixir una xarxa d'esglésies rellevants patrimonialment" i fer-ne difusió de manera conjunta. "Aquesta xarxa va agrupant un seguit d'esglésies que si anessin pel seu compte no podrien arribar a tanta gent", ha matisat Font, qui ha detallat que en els últims onze anys la ciutadania ha pogut visitar prop de 400 esglésies diferents.

Font també ha destacat que el programa d'aquest 2023 inclou activitats ben diverses com son la visita al recentment restaurat claustre gòtic de la Catedral de Vic o una explicació per a tota la família al voltant de les pintures de Josep Serrasanta a l'església de Santa Maria de Castelldefels (Baix Llobregat), així com visites a esdeveniments considerats Patrimoni Immaterial, com el toc de campanes manuals del Camp de Tarragona o el pessebre vinent de la Torre de Suro de Barcelona.
 

Jornades Europees del Patrimoni

A l'agenda de la Catalonia Sacra 2023 també s'hi afegeixen una vintena d'activitats organitzades conjuntament amb l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) el dies 13, 14 i 15 d'octubre.
Arxivat a