Vic presenta la línia d'ajuts per fomentar la contractació i la reducció de l'atur a la ciutat

El consistori hi destinarà 85.000 euros per empreses que contractin joves menors de 30 anys o persones majors de 45 en situació d'atur o de precarietat laboral

Presentació de la línia d'actuació a les empreses 2023.
Presentació de la línia d'actuació a les empreses 2023. | Osona.com
10 de març del 2023
Actualitzat a les 11:33h
L'Ajuntament de Vic, des de Vic Ocupació, impulsa una nova línia de subvencions per empreses i amb l'objectiu de fomentar la contractació i la reducció de la taxa d'atur al municipi. Per aquest 2023, el consistori hi destinarà 85.000 euros dirigits a empreses que contractin joves menors de 30 anys o persones majors de 45 en situació d'atur o de precarietat laboral.

Marta Borrell, tècnica d'Ocupació de Vic, explica que es tracta de la 9a edició de les subvencions i detalla que per accedir-hi s'ha d'estar empadronat a Vic, els contractes podem ser de jornada completa o parcial i l'import màxim per empresa és de 10.073 euros, una xifra que equival "a sis mensualitats amb la paga extra i els fons de la seguretat social". Borrell també puntalitza que els contractes "han de ser de dotze mesos" i que el centre de treball ha de ser a la ciutat. La data de presentació de la sol·licitud i la documentació serà a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria o fins a l'1 de juny "sempre que resti dotació pressupostària".

La regidora d'Ocupació de l'Ajuntament de Vic Anna Alemany subratlla que amb aquests ajuts "ajudem a les persones que necessiten un lloc de treball i també a les empreses que busquen treballadors" i remarca que la voluntat de l'ens és "continuar fent teixit empresarial".

Des del 2019, el consistori vigatà ha destinat un total de 632.600 euros a empreses en diverses línies d'actuació destinades a la contractació de persones, per a la desafectació d'ERTO i per a la regularització de persones en situació administrativa irregular. El resultat, segons Vic Ocupació, és que 66 empreses han estat subvencionades per l'ens i s'ha ajudat a 66 persones a aconseguir feina i millorar la seva situació laboral.
 

Vic Ocupació apropa els seus serveis a la ciutadania

Del 2 al 7 de maig, el servei de Vic Ocupació instal·larà parades informatives a diferents barris de la ciutat amb l'objectiu d'apropar-se a la ciutadania i aportar informació sobre l'ens, ofertes de feina, oferir recursos al veïnatge per buscar feina i a les empreses per trobar treballadors, en definitiva, les persones interessades rebran assessorament directe d'orientadors laborals i prospectors empresarials de l'equip de Vic Ocupació.

"El que volem és acostar a la població tots els programes que des de l'ajuntament oferim per millorar l'ocupació a Vic, reduir la taxa d'atur, la formació i la inserció laboral", conclou la regidora Anna Alemany.
Arxivat a