Vic es tenyeix de lila pel 8-M

Amb el lema "Un dia no podrem més i juntes ho podrem tot" centenars de dones han recorregut els carrers de la ciutat

Manifestació del 8-M a Vic.
Manifestació del 8-M a Vic. | Adrià Costa Rifà
08 de març del 2023
Actualitzat el 13 de març a les 15:27h
La culminació dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones a Osona ha estat la manifestació convocada pel comitè de vaga Osona-Lluçanès. La protesta, que s'ha desenvolupat en un ambient festiu i reivindicatiu, ha arrencat a les set de la tarda de l'estació de tren de Vic aplegant al seu pas centenars de persones.

Una marxa encapçalada per una columna de dones i tancada per un bloc mixt que ha recorregut els carrers del centre de la ciutat, i a on es llegien pancartes com "El futur serà feminista", "Avui cridem fort però lluitem tot l'any" o "No som princeses".

Les manifestants han fet l'última parada a la plaça del Carbó, a on s'ha fet la lectura del manifest i s'han cridat proclames feministes com "Patriarcat i capital aliança criminal", "Contra el patriarcat acció directa" o "Sobren porcs i falten pageses".

Els actes reivindicatius del 8-M a Vic han començat aquest dimecres al matí amb un esmorzar de dones, la performance feminista a la plaça Major de la ciutat, una paellada popular, tallers i concerts.

Arxivat a