Vic presenta el projecte «Sumem Patrimoni» per reivindicar i difondre el patrimoni anònim de la ciutat

La iniciativa pretén "preservar el patrimoni local" a més de ser una aposta per conservar "la memòria col·lectiva de Vic, cuidar els espais, mantenir la història i la singularitat de la ciutat"

El carrer Nou de Vic és un dels exemples a on trobem
El carrer Nou de Vic és un dels exemples a on trobem | Osona.com
Redacció
01 de març del 2023
L'Ajuntament de Vic ha presentat aquest dimarts el projecte Sumem Patrimoni, una iniciativa divulgativa per reivindicar i difondre el patrimoni anònim de la ciutat en un moment de canvi de paradigma de la construcció.

Anna Erra, alcaldessa de Vic, explica que el projecte reivindica "el model de ciutat que volem", i afegeix que la iniciativa pretén "preservar el patrimoni local", a més de ser una aposta per conservar "la memòria col·lectiva de Vic, cuidar els espais, mantenir la història i la singularitat de la ciutat". L'alcaldessa ha subratllat que el projecte és una aposta per la sostenibilitat: "Rehabilitar és una manera de no generar tant impacte ambiental, i de cuidar la petjada ecològica dels nostres edificis".

Per la seva banda, la regidora d'Urbanisme Fabiana Palmero afegeix que es tracta d'un projecte "ambiciós" que pretén "involucrar a la gent de la ciutat perquè tothom sigui conscient del patrimoni històric i cultural de Vic".

El carrer Nou de Vic és un dels exemples a on trobem "l'arquitectura anònima" que fonamenta el projecte de Sumem Patrimoni, "construccions tradicionals que donen identitat i ambient a la ciutat", detalla Elisenda Foradada, arquitecta municipal de Vic, que afegeix que les construccions que hi trobem "donen informació sobre els materials i les tècniques vinculades al territori utilitzades al llarg dels anys".

El projecte Sumem Patrimoni va dirigit a tothom qui viu, treball i construeix a Vic, a les persones interessades en la història i el patrimoni de la ciutat, i sobretot, als propietaris d'aquest patrimoni anònim del centre històric. Una iniciativa que contempla dos vessants: la divulgativa i la tècnica, i juntament amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, es definiran temes a tractar cada trimestre que es desenvoluparan en forma d'articles, jocs, rutes, accions puntuals que ajudaran a entendre l'arquitectura tradicional, continguts quedaran recollits a la pàgina web i a les xarxes socials del projecte.
Arxivat a