Les àvies i avis de la plaça de Vic celebren el cinquè aniversari acompanyats de Quim Torra

L'incansable col·lectiu, que des de fa cinc anys no ha fallat cap dimarts a la seva cita amb la reivindicació de la llibertat de Catalunya, també ha rebut l'escalf de Jordi Pesarrodona

Quim Torra no s'ha volgut perdre la celebració del cinquè aniversari del col·lectiu
Quim Torra no s'ha volgut perdre la celebració del cinquè aniversari del col·lectiu | Osona.com
21 de febrer del 2023
Actualitzat el 01 de març a les 11:49h
Com cada dimarts, faci sol, nevi o plogui, les àvies i els avis de la plaça Major de Vic s'han reunit al centre neuràlgic de la ciutat per reivindicar la llibertat i la independència de Catalunya. Aquest dimarts 21 de febrer, però, ha sigut especial. I és quel'incansable col·lectiu ha celebrat el cinquè aniversari, i ho han fet acompanyats de l'expresident de la Generalitat Quim Torra, de l'alcaldessa Anna Erra, el regidor Albert Castells, i de Jordi Pesarrodona –qui dimitia com a vicepresident de l'ANC aquest passat dissabte juntament amb 13 membres més del secretariat nacional-.

L'acte, que ha començat a les onze del matí davant de la Casa Comella, ha reunit un centenar de persones, entre les quals hi havia membres de diferents col·lectius d'arreu de Catalunya, com el moviment Meridiana Resisteix o els Músics per la Llibertat.

Les àvies i avis de la plaça de Vic han volgut recordar durant la celebració que "hi ha més de 4.000 persones pendents de judici" i han remarcat que "per elles, pels nostres fills i nets i per les pròximes generacions, no ens rendirem i no abandonarem". Al llarg d'aquests cinc anys, les seves accions i activitats han anat en augment, però les seves reivindicacions són les mateixes que el primer dia, i remarquen que "sempre ens trobaran dempeus". El col·lectiu també ha tingut un record especial per a Carles Puigdemont, el que consideren "el nostre president".

El convidat d'honor a la cita d'aquest dimarts ha estat l'expresident de la Generalitat Quim Torra, que en veure l'ambient i l'èxit de la convocatòria ha revelat que "havia tingut un somni: us imagineu que en el Parlament els diputats i diputades fóssiu vosaltres? Crec que la cosa hauria canviat força...". En aquest sentit, Torra ha detallat que l'objectiu del Parlament "ha de ser treballar per la independència, un procés que vindrà de baix a dalt". A més, l'expresident de la Generalitat ha acusat l'actual Govern d'haver "abandonat la lluita per la Independència" i d'haver perdut el rumb en l'objectiu "de buscar la ruptura amb l'Estat".
 
A la cita tampoc hi ha faltat Jordi Pesarrodona, qui el passat dissabte dimitia com a vicepresident de l'ANC, juntament amb 13 membres més del secretariat nacional, per desavinences en la manera com la direcció, encapçalada per Dolors Feliu, ha volgut abordar el debat de la llista cívica, un punt del full de ruta en què l'entitat està destinant esforços en els darrers mesos. Pesarrodona ha destacat el treball incansable dels avis i àvies de la plaça Major de Vic, un moviment que ha definit com "una taca d'oli". L'exvicepresident de l'Assemblea ha remarcat que el "sentiment independentista està més despert que mai" mentre afegia que "només guanyarem sense pors, des dels carrers i la desobediència".
 

Jordi Pesarrodona, aquest dimarts al matí acompanyant els avis de la plaça de Vic. Foto: Osona.com


L'advocat i president de l'Associació d'Advocats d'Osona en defensa dels Drets Humans, Cèsar Lagonigro ha volgut agrair al col·lectiu la "resistència, resiliència i persistència" que han demostrat al llarg d'aquests cinc anys. Lagonigro ha recordat als polítics que "el poble està unit i persisteix en la lluita per a la independència", i ha afegit que aquells partits i polítics que no apostin per a la independència de Catalunya "no han de rebre ni un vot a les eleccions que s'acosten".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha apuntat que la capital d'Osona sempre "ha estat referent per la independència, sempre hi ha set", i ha arengat la festa apuntant que Catalunya "sempre serà millor si som lliures".
Arxivat a