Esquerra veu «poc democràtic» que no s'hagi impulsat la comarca del Lluçanès els darrers anys

El partit assegura que és una oportunitat i espera que tots els grups hi donin suport

«El Lluçanès és comarca», l'emblema que s'ha convertit en una reivindicació històrica del territori.
«El Lluçanès és comarca», l'emblema que s'ha convertit en una reivindicació històrica del territori. | ACN
Osona.com
21 de febrer del 2023
Actualitzat a les 9:14h
Esquerra Republicana veu "poc democràtic" el fet que no s'hagi impulsat la comarca del Lluçanès els darrers anys. En un acte de partit a Vic, la diputada Alba Camps ha lamentat el "silenci" que hi ha hagut, malgrat que des de 2015 es va votar favorablement a la creació de la nova comarca. En aquest sentit, Camps ha reivindicat la necessitat de tirar endavant amb el mandat democràtic que van manifestar els veïns dels pobles afectats.

La diputada ha anunciat que donaran suport a la proposta del Govern de desencallar l'assumpte i espera que la resta de grups del Parlament hi donin suport. Camps ha explicat que defensen la tramitació d'urgència i reivindica que Esquerra ha tirat endavant amb el projecte de la nova comarca "quan han pogut governar".

A més, des del partit recalquen que les eleccions municipals son una nova oportunitat per donar un tret d'inici i no haver-ho fet hauria "retardat encara més les coses". "Es tracta de complir amb allò que va votar la gent el 2015 de manera majoritària", diu Camps.

La diputada ha recordat que en el moment que es va votar es va deixar clara l'opció de sortir de la comarca del Lluçanès a tots aquells municipis que no se sentissin representats per la nova entitat territorial. 

I és que, malgrat que el sí va obtenir el 70% dels vots amb un 55% de participació, hi va haver cinc municipis contraris, tres dels quals d'Osona: Sant Bartomeu del Grau, Sant Agustí de Lluçanès i Sant Boi de Lluçanès.