​L'eix del Lluçanès, que connectarà Osona i el Berguedà, començarà a construir-se a la tardor

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, diu que connectarà el territori de forma més "ràpida i segura i que es minimitzarà l'impacte sobre l'entorn"

La variant connectarà l'Eix del Llobregat amb l'Eix Transversal.
La variant connectarà l'Eix del Llobregat amb l'Eix Transversal. | ACN
Redacció
18 de febrer del 2023
Actualitzat el 25 de febrer a les 17:46h
La Generalitat licitarà el mes que ve les obres de la variant de Sagàs, que culmina l'Eix del Lluçanès, la carretera C-62, que connecta les comarques d'Osona i el Berguedà i, per tant, l'Eix del Llobregat amb l'Eix Transversal. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dissabte des de Sagàs (Berguedà), que les obres d'aquesta "infraestructura estratègica per la Catalunya Central" començaran a la tardor, s'allargaran quinze mesos i comptaran amb una inversió prevista de vuit milions d'euros. Aragonès ha destacat que connectarà el territori de forma més "ràpida i segura i que es minimitzarà l'impacte sobre l'entorn". A més ha recordat que es tracta d'una infraestructura "llargament reivindicada" pels veïns.

El president de la Generalitat ha explicat que es tracta d'una carretera que "no només connecta els municipis del Lluçanès, d'Osona i el Berguedà, sinó que també connecta dues infraestructures de país: l'Eix del Llobregat i l'Eix Transversal". A més ha detallat que la nova variant tindrà un impacte "menor en el territori perquè allunya el trànsit de les masies i les granges" i que alhora "aportarà garanties de seguretat en la mobilitat".

Aragonès ha recordat que aquesta infraestructura ha estat molt reivindicada pel territori i ha valorat "l'empoderament comunitari" d'aquest projecte, que mostra que "el Govern acompanya la ciutadania de tots els municipis de Catalunya: escoltant-la i buscant les solucions més adequades per a cada territori, i fent que les coses passin".
 

"Respecta totalment l'entorn"

Per la seva banda, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha destacat que amb aquesta actuació millorarà "la mobilitat interna dels veïns i veïnes de Sagàs i Santa Maria de Merlès" i es farà "una via més segura i fluida per als usuaris de la C-62 amb un projecte que, a més, respecta totalment l'entorn, que és un dels actius principals d'aquesta part del país".

Aquesta actuació, que dona resposta a una demanda dels municipis de la zona, amb els quals s'ha coordinat el projecte, permetrà afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. El projecte consisteix en la construcció d'una variant, de 2,8 quilòmetres de longitud, que discorrerà pel nord de la carretera actual. La nova via tindrà una amplada de deu metres –més ampla que l'actual, que en té sis i no disposa de vorals– estarà formada per dos carrils de circulació de 3,5 metres, vorals exteriors d'un metre i un separador de fluxos central d'un metre.
Arxivat a