1 de 10
Lluçanès

L'Ajuntament de Prats dona suport a la creació de la comarca del Lluçanès

Jordi Bruch, alcalde del municipi, defensa que "hem de fer efectiu el què va demanar la gent" a la consulta del 2015

Sessió plenària de l'Ajuntament de Prats, aquest dijous | Aj. Prats de Lluçanès
per Irene Giménez Vinyet, Prats de Lluçanès | 17 de febrer de 2023 a les 18:45 |
Després que el Govern anuncies, el passat dijous, la seva voluntat d'avançar i fer realitat la creació de la comarca del Lluçanès abans de les eleccions municipals del 28 de maig, tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès s'hi posicionen a favor i es posen "a disposició del Govern i del Parlament" per oficialitzar-ne la creació.

Així ho han manifestat els integrants de les formacions polítiques amb representació al consistori -Junts, ERC, Movem i RAP- durant la sessió extraordinària de la corporació, aquest dijous al vespre, quan es va signar un document que defensa la creació de la qual serà la nova organització territorial, perquè "és una comarca geogràfica, social i històrica que s'ha guanyat el dret a ser reconeguda oficialment". Totes les veus representants de l'Ajuntament remarquen que la consecució de l'oficialitat del Lluçanès suposarà "una governança més propera i útil" per a la ciutadania del territori i els seus consistoris, així com "un salt important en les polítiques públiques conjuntes".


La creació de la comarca del Lluçanès es trobava encallada des del 2015, quan es va fer una consulta on va guanyar el 'sí' amb un 70,73% dels vots, encara que els resultats van ser complexos, ja que dels tretze municipis implicats en el procés, cinc hi van votar en contra. Amb tot, des de l'Ajuntament reivindiquen que a Prats, "va votar més del 60% de la població, i d'aquests, el 95% van votar a favor de la creació de la comarca del Lluçanès", explica el seu alcalde, Jordi Bruch (Junts).

En aquest sentit, el batlle defensa que, com a municipi, "hem de fer efectiu el què va demanar la gent". Amb tot, Bruch reconeix que la notícia arriba en un moment que podria semblar "un anunci electoralista i partidista", en referència a la proximitat amb les eleccions municipals del maig.

 

Una fórmula que englobi a tothom

"Entre totes les alcaldies del territori hi ha la voluntat de trobar la fórmula que englobi a tothom, que generi sentiment de comarca", detalla Bruch, i apunta que qui té deures "és el Govern", perquè és qui "ha de buscar la fórmula on tothom se senti còmode, sense deixar enrere a ningú".

Entre els veïns i les veïnes de Prats de Lluçanès hi ha opinions de tots colors i per a tots els gustos. Tot i que la percepció general és positiva i de satisfacció, Bruch explica que hi ha qui comenta que "ja seria hora de fer realitat el procés", d'altres creuen que "està fet a correcuita", i també hi ha "qui no hi creu massa en el fet que es faci realitat la creació de la comarca". Amb tot, l'edil insisteix en el fet que, en el cas de Prats de Lluçanès "s'ha de fer efectiva la demanda dels veïns i veïnes del municipi, a on el 'sí' va guanyar".

 

Participació