ERC considera que Vic «ha perdut vuit anys» amb Junts al capdavant

Maria Balasch diu que cal posar la ciutat al mapa amb “polítiques valentes”

Maria Balasch, candidata d'ERC a l'Ajuntament de Vic a les eleccions municipals del maig
Maria Balasch, candidata d'ERC a l'Ajuntament de Vic a les eleccions municipals del maig | ERC Vic
Redacció
16 de febrer del 2023
Esquerra Republicana de Vic considera que la ciutat "ha perdut" vuit anys, amb relació als dos darrers mandats de l'alcaldessa actual, Anna Erra. La seva candidata, Maria Balasch, diu que el més important per a la capital d'Osona és "col·locar-la de nou al mapa" i assegura que volen guanyar les eleccions del maig i governar la ciutat. La candidata dels republicans assenyala que parlarà amb tots els partits -llevat de l'extrema dreta- per intentar arribar a acords.

Amb tot, Balasch ha carregat contra l'actual alcaldessa i el seu govern de majoria absoluta i assenyala temes concrets com l'habitatge social. "Tenim 2.500 pisos buits. És un tema molt important pels ciutadans de Vic i hem d'agafar el toro per les banyes", ha remarcat.

L'alcaldable assenyala que cal treballar "temes de convivència" però no només des del vessant de seguretat policial, sinó també des d'un punt de vista social. A més, Balasch creu que calen infraestructures rellevants a la ciutat com el mercat municipal, un carril bici que permeti passejar o una piscina pública. 

Amb tot, la candidata dels republicans ha reconegut que tenen punts d'entesa amb Capgirem Vic, però no ha tancat la porta a arribar a pactar amb Junts "o qualsevol altre partit demòcrata". I és que Balasch també ha demanat que es facin polítiques per tal d'evitar que Som Identitaris, partit de Josep Anglada, torni a tenir representació al consistori. 

Tot plegat en una trobada amb militants i diferents alcaldables de la Catalunya Central que han estat acompanyats de la diputada Alba Camps, que ha recordat que ERC és un partit municipalista i que han demostrat que saben governar.