Unes jornades educatives a Manlleu per prevenir l'abandonament escolar prematur

L'Institut Antoni Pous ha organitzat la 3a trobada internacional del projecte Erasmus+ All-in ED

Representants de la comunitat educativa dels diferents països participants de la iniciativa, a Manlleu.
Representants de la comunitat educativa dels diferents països participants de la iniciativa, a Manlleu. | INS Antoni Pous
Redacció
14 de febrer del 2023
Aquest febrer, Manlleu ha acollit la 3a trobada internacional del projecte Erasmus+ All-in ED, adreçat a millorar la capacitació dels docents i la comunitat educativa per promoure la vinculació de l'alumnat amb el centre, i d'aquesta manera, explorar una via més per prevenir l'abandonament escolar prematur.

A la trobada, organitzada per l'Institut Antoni Pous de Manlleu, hi van participar una vintena de representants dels centres integrants del projecte vinguts des de Finlàndia, Àustria, Portugal i Alemanya.

Durant les sessions de treball es va avançar en l'elaboració d'una guia adreçada als docents per millorar les pràctiques educatives, amb l'objectiu d'aconseguir una major vinculació de l'alumnat amb els centres educatius.

Representants de l'Institut Antoni Pous i d'altres comunitats educatives del municipi com l'escola Puig Agut, l'escola Quatre Vents i el Pla d'Entorn Educatiu amb la presidenta de l'AFA de Quatre Vents, van compartir activitats i pràctiques educatives realitzades als seus centres, uns materials que els convidats internacionals van valorar positivament.

Totes les idees es recolliran en un catàleg internacional, i durant els pròxims mesos, està previst noves trobades per continuar avançant en el projecte. Per exemple, a l'abril, una representant de l'Institut de Manlleu participarà en un congrés de xarxa internacional a Finlàndia, i al maig, hi haurà la 4a trobada del projecte a Alemanya.
Arxivat a