Torelló vibra amb el Carnaval

Milers de persones surten al carrer per viure una de les grans festes de la capital de la Vall del Ges

La colla dels Triquinyolis i Descolla, guanyadors de la 45a rua del Carnaval de Terra Endins de Torelló 2023.
La colla dels Triquinyolis i Descolla, guanyadors de la 45a rua del Carnaval de Terra Endins de Torelló 2023. | Adrià Costa
19 de febrer del 2023
Actualitzat el 21 de febrer a les 9:28h
El Carnaval de Torelló ha tornat, tal i com havia estat sempre. Sense restriccions ni ajornaments per la pandèmia, la localitat osonenca ha vist com milers de persones sortien al carrer per viure una de les setmanes més intenses de la capital de la Vall del Ges. Un total de 3.366 participants en una rua amb 25 carrosses que va coronar la colla torellonenca dels Trikinyolis Descolla com a guanyadora, desbancant els Picats de Borgonyà, que s'havien emportat el concurs els dos anys anteriors.

La festa va arrencar el dijous amb el Pullassu, si bé ja hi havia hagut activitats el dimarts i el dimecres. La Plaça Vella va ser l'epicentre del ritual i el lloc on va acabar la cercavila que va portar a centenars de persones a celebrar una festa que va acabar amb música fins la matinada.

L'endemà va ser el torn de les Senyoretes i homenots, la festa en la que cada sexe es disfressa del contrari i es passegen per la passarel·la instal·lada a la Plaça Nova. Milers de persones van tornar a gaudir d'una festa popular, organitzada per l'entitat Deixebles. La seva presidenta, Aina Cubí, explica que la satisfacció que senten en veure com l'acte s'ha convertit en un referent del Carnaval.

Un Carnaval que va arribar al seu punt àlgid amb la rua d'aquest dissabte. Al migdia els nervis ja estaven a flor de pell amb la sortida de les carrosses de la nau, que es van trobar a la plaça de la Sardana amb la resta vingudes, entre altres llocs, de Centelles, Olot o de Borgonyà, d'on venien els Picats.

La desfilada va ser el gran moment d'una rua que va omplir els carrers de Torelló en el que, probablement, és el millor Carnaval de Catalunya. Colles amb prop de 400 membres desfilant i carrosses espectaculars amb dissenys fantàstics que van posar en un compromís al jurat.

Finalment van ser els Triquinyolis & Descolla els guanyadors del concurs de carrosses. Una victòria merescuda pel disseny i que va valdre 898 punts, deu més que els Embaukat's que van quedar segons i els darrers guanyadors de les dues edicions, els Picats de Borgonyà, que van quedar tercers.

Tot plegat es va acabar amb una gran festa a la zona esportiva amb milers de persones ballant i compartint l'alegria del Carnaval de Terra Endins de Torelló. Ara toca pensar en l'any que ve, i és que d'aquí a pocs mesos les colles tornaran a pensar en nous dissenys pel Carnaval 2024, la gran festa de Torelló.
Arxivat a