​Cap de setmana d'aglomeracions al Parc Natural del Montseny

La nevada del passat dimarts ha portat a molts visitants a la zona i els aparcaments habilitats van quedar plens des de primera hora del matí

Aquest diumenge, els aparcaments de la zona de Collformic es van omplir des de primera hora del matí.
Aquest diumenge, els aparcaments de la zona de Collformic es van omplir des de primera hora del matí. | ACN
Redacció
13 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:02h
Cap de setmana de gran afluència de visitants al Parc Natural de Montseny. La nevada del passat dimarts va deixar gruixos importants de neu a l'Espai Natural, com a la zona de Collformic, al Brull, un fet que ha atret molts excursionistes que volien tocar la neu i passar un dia a la muntanya. El divendres, des de la direcció del parc demanaven prudència a tothom que es dirigís a la zona, ja que hi havia acumulació de neu i gel, i també informaven que diferents itineraris senyalitzats estaven afectats per la nevada i s'havia restringit el pas a algunes pistes forestals.

A la zona d'aparcaments de Santa Fe, Sant Marçal, Collformic i Fontmartina s'havia retirat la neu i s'hi tirava sal de potassa, i la direcció del parc prohibia explícitament estacionar els vehicles en zones no autoritzades, a més que recomanava agafar les línies de transport públic que fan parada a peu de muntanya.

Amb tot, els aparcaments de Collformic es van omplir des de primera hora del matí, sobretot el diumenge, i es va haver de penjar el cartell de complet, i tot i així, els cotxes no deixaven de pujar esperant trobar un forat. La Mònica, una vigilant del parc, explicava en declaracions a l'ACN que habitualment ja és un lloc concorregut però que amb l'última nevada encara s'hi acosta més gent.

El vehicle privat és el principal problema a l'hora d'arribar al lloc i encara no es fa prou ús del bus públic que hi ha disponible. "Tothom vol venir amb el seu cotxe i com que els aparcaments són petits i no hi cap tothom", detalla la Mònica. A banda d'ordenar el trànsit amb l'ajuda dels Mossos d'Esquadra, els vigilants també informen de les normes, com ara passejar amb els gossos lligats i no aparcar als vorals de la carretera.

D'altra banda, durant el diumenge, la Unitat regional de Medi Ambient juntament amb Mossos d'Esquadra van realitzar un control a la zona, a la banda d'Osona, al terme municipal del Brull. El resultat han estat tres denúncies per no estacionar correctament els vehicles, quatre denúncies per portar els gossos deslligats i tres denúncies per accés motoritzat per zones on no es pot circular.

Llevar-se aviat per tocar neu

Moltes famílies que van poder  aparcar en els llocs disponibles s'havien llevat d'hora. És el cas de la Noemi, que aquest diumenge arribava al Montseny amb la seva família de Tordera. "Ens hem aixecat a les 7 del matí per arribar aquí cap a quarts de deu i hem trobat l'últim aparcament", explicava.

Qui també va aconseguir trobar una plaça és en Jordi, vingut de Sant Boi de Llobregat amb la família. Admetia que abans de venir no s'havia informat de com estava la mobilitat: "M'he llançat a la piscina i encara ens ha sortit prou bé", diu. Ja venia amb la idea que hi hauria molta gent, però, tot i això, s'ha sorprès de la quantitat de vehicles que ja hi havia estacionats.

La zona de Collformic va ser un dels punts del Montseny on es va acumular més neu durant la nevada del passat dimarts. Es van superar els 15 centímetres i es va haver de treballar amb maquinària per netejar els accessos i camins de la zona. Des de llavors que el parc i l'Ajuntament del Brull han fet crides al civisme i al compliment de les normes.