1 de 10
NEVADA A OSONA

Dimarts complicat a la xarxa viària d'Osona

L'episodi de nevades va complicar la mobilitat a gran part de la comarca

La nevada provocava retencions a Sant Miquel de Balenyà. | Adrià Costa
per Irene Giménez Vinyet, Vic | 8 de febrer de 2023 a les 13:42 |
Dimarts complicat a les carreteres d'Osona a causa de la nevada. Les prediccions del temps no van fallar i la neu va arribar a la comarca. Al matí començaven a caure els primers flocs de neu en cotes altes, i cap al migdia, la situació meteorològica es va estendre pel territori. Al llarg del dia, la nevada va afectar la mobilitat, i la xarxa viària es va saturar a Osona.

De mica en mica tot ha tornat a la normalitat a les carreteres, tot i que a hores, alguns municipis de la comarca, els veïns encara tenen dificultats per accedir-hi. És per exemple el cas del Brull, on des de l'Ajuntament informen que s'estan duent treballs de neteja de vials, a la zona de CollformicA Rupit i Pruit hi ha continuat nevant al llarg d'aquest dimecres, però les carreteres estan en bon estat i s'hi continuen fent feines de manteniment.

 
Al llarg del dimarts es van acumular gruixos de neu de fins a 32 centímetres a Ciuret o els 20 centímetres de Cantonigròs, 7 centímetres a Muntanyola, 4 centímetres a Prats de Lluçanès o Tona, 2 centímetres a Taradell o 1 centímetre a Vic.


Protecció Civil també ha fet balanç dels avisos registrats al número 112. Des d'Osona, durant l'episodi de neu d'aquest dimarts, s'hi van fer 51 trucades (11,59% del total). El municipi osonenc a on més se n'han detectat ha estat Collsuspina, a on els Bombers van haver d'assistir a vehicles que havien quedat atrapats al Coll de la Pollossa.

Caos a la xarxa viària

La neu i el gel també van provocar el caos a la C-17 al seu pas per diferents trams d'Osona. A tona, aquesta via va estar tallada durant unes hores, a causa d'un accident entre dos camions, provocant llargues cues. A la mateixa C-17, a Centelles, es va restringir el pas de camions al llarg de la tarda, i també era obligatori l'ús de cadenes per circular-hi per a la resta de vehicles.

A primera hora del migdia també hi havia col·lapse a la C-25, entre el tram de Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners. Els Mossos d'Esquadra van restringir el pas dels camions, i durant una estona, era obligatori l'ús de cadenes per a tots els vehicles. Al mateix Eix Transversal a Sant Bartomeu del Grau, al túnel de Fontfreda, s'hi va prohibir la circulació de vehicles pesants durant bona part de la tarda.


D'altra banda, el Consell Comarcal també va avançar el retorn a casa d'uns 200 alumnes que assisteixen a centres educatius fora del seu municipi de residència de poblacions com Cantonigròs, Viladrau o Sant Bartomeu del Grau. A Tona, l'Ajuntament va activar el protocol de nevades i va suspendre l'activitat escolar.

FOTOS Neu i col·lapse a la C-17

 

També hauries de llegir
Fa 7 setmanes

L'estat de les carreteres d'Osona, en directe

Participació