Un bus llançadora connectarà Vic amb la zona d'oci nocturn de Gurb a partir del març

De moment, el servei comptarà amb 10 parades repartides pels dos municipis i està pensat per a joves d'entre 16 a 18 anys

Els impulsors del projecte, acompanyats del conseller d'Interior Joan Ignasi Elena.
Els impulsors del projecte, acompanyats del conseller d'Interior Joan Ignasi Elena. | Ajuntament de Gurb
06 de febrer del 2023
Actualitzat el 13 de febrer a les 12:48h
Els Ajuntaments de Vic i Gurb, juntament amb els propietaris de locals d'oci nocturn, impulsaran, a partir del març, un bus llançadoraque facilitarà l'arribada i la tornada als establiments de manera segura.

Inicialment, el servei està pensat per a un públic d'entre 16 a 18 anys i comptarà amb 10 parades, vuit de les quals són a Vic i dues a Gurb. El bus llançadora farà tres trajectes: un d'anada a la zona dels locals d'oci nocturn, a partir de les onze de la nit, i dos viatges de tornada cap a Vic.

Tot i que el projecte encara ha d'acabar de polir-se, ja se'n coneixen alguns detalls: el punt de càrrega per l'anada a la zona de les discoteques serà a l'estació d'autobusos de Vic, la següent parada per recollir els joves serà a La Poncella, seguida per un punt habilitat al carrer Sant Jaume, una al carrer Montserrat, una a la Divina Pastora, una a la Clínica de Vic, una a l'Institut Jaume Callís, una al carrer Sant Roc de Gurb, una a les Escoles de Gurb, i finalment, l'arribada a la Disco, pels volts de les dotze de la nit. Amb tot, la iniciativa encara té alguns punts a "llimar", com per exemple, si el servei serà gratuït o comportarà un petit cost pels usuaris.

Tal com expliquen des de les diferents parts impulsores del bus llançadora, l'objectiu és, a llarg termini, ampliar les franges horàries i també d'edats, i que pugui servir de model per a la resta de municipis d'Osona. En aquest sentit, els consistoris i els empresaris del sector volen apostar per un oci "cívic i segur".

A la presentació del projecte, el passat divendres, hi va assistir Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, on va destacar la feina de col·laboració entre les institucions públiques, les empreses privades, i també els cossos de seguretat presents a la ciutat. En aquest sentit, Elena va detallar que s'ha d'apostar per "treballar en coordinació entre institucions per buscar espais segurs", com el del bus llançadora.
Arxivat a