Goufone es fusiona amb dos operadors de la Catalunya Central per continuar estenent-se al territori

Sota la marca de Vera, inicien aquesta nova etapa amb més de 50.000 llars i la presència a 15 comarques

Els fundadors de Goufone: Joan Gaudes, Albert Boix i Marc Mundó, d'esquerra a dreta.
Els fundadors de Goufone: Joan Gaudes, Albert Boix i Marc Mundó, d'esquerra a dreta. | Arxiu
Redacció
04 de febrer del 2023
Actualitzat el 06 de febrer a les 15:23h
La Catalunya Central compta amb el nou operador de telecomunicacions, Vera, fruit de la fusió de tres empreses que porten deu anys fent arribar la fibra òptica al territori. En formen part l'osonenca Goufone, que l'any 2022 va superar els 30 milions d'euros de facturació, Iguana de l'Anoia i Soom, fundada al Bages. En un comunicat, expliquen que han decidit unir forces per "abastir el màxim de territori" i continuar oferint connexions amb la fibra òptica pròpia, telefonia mòbil i fixa i també serveis d'energia (comercialitzadora i instal·lació de plaques solars per autoconsum) a tot Catalunya. L'any 2021 Goufone ja va adquirir Soomfibra i ara es fa un pas més amb la incorporació d'Iguana.

El nou operador vol oferir solucions de connexió més enllà de la fibra i la telefonia mòbil, amb propostes integrals de connectivitat o altres serveis, amb la proximitat com a valor principal. "A Vera creiem fermament que només es pot transformar la vida de les persones si se'ls ajuda amb una oferta sòlida que garanteixi, en primer lloc, la millor connexió possible i, en darrera instància, una millor connectivitat", declara Marc Mundó, conseller delegat de Vera. La companyia, amb seu a Gurb, és de capital 100% català, i compta amb un total de 180 treballadors i set botigues pròpies.

S'inicia aquesta etapa amb una cartera de més de 50.000 llars i xarxa pròpia a 15 comarques, com ara Anoia, Baix Llobregat, Alt Penedès, Bages, Moianès, Osona, entre d'altres. A més a més, i des de l'1 de febrer, disposa de cobertura a la major part de Catalunya mitjançant altres operadors de xarxa neutra.

Al marge de les connexions, l'empresa també ofereix l'opció de contractar el seu servei d'energia, 100% verda, pagant el consum a preu de mercat. La nova empresa catalana aposta per aquest sector amb la instal·lació de sistemes d'autoconsum. Els clients poden contractar la col·locació de plaques solars i Vera compra també el possible excedent d'energia.

La història de les empreses

Goufone va néixer a Osona el 2010 amb la voluntat de fer arribar la fibra òptica a les llars de la zona i continuar estenent-se pel territori. Per la seva banda, Iguana es va fundar el 2012 per un grup de joves enginyers a l'Anoia i va ser el primer operador que va començar a desplegar la fibra òptica a Igualada el 2014. Finalment, Soomfibra va ser una operadora d'Internet i telefonia nascuda a principis de la dècada del 2010 a la comarca del Bages. A finals del 2021 va ser adquirida per Goufone.