Manlleu demana a Interior «reforçar la presència policial» a la ciutat

Joan Ignasi Elena ha presidit la Junta Local de Seguretat de Manlleu d'aquest divendres i ha subratllat que la delinqüència ha baixat a la ciutat durant el darrer tram de 2022

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit la Junta Local de Seguretat de Manlleu
El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit la Junta Local de Seguretat de Manlleu | Adrià Costa
03 de febrer del 2023
Actualitzat a les 19:28h
Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, ha participat aquest divendres al matí a la Junta Local de Seguretat de Manlleu, a on ha exposat que la delinqüència ha baixat a la ciutat durant el 2022, ja que durant la segona meitat de l'any, els delictes al municipi es van reduir en un 18% (respecte de 2021). En aquest sentit, ha destacat que, a Manlleu, "s'ha fet una tasca molt interessant i positiva, que ha tingut resultats i que ha fet que baixi molt la delinqüència".

D'altra banda, el conseller ha explicat que a Manlleu "s'han posat més mitjans i recursos, s'hi ha incrementat en més d'un 10% la plantilla de cossos de seguretat", n'ha destacat la bona "coordinació", a més de reconèixer la "feinada" que ha dut a terme l'Ajuntament de la vila en termes de "seguretat, convivència i mediació".

Per la seva banda, Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, ha explicat que s'ha exposat al conseller "la situació del municipi, una realitat complexa, en termes de seguretat".Garrido ha reiterat que són coneixedors de la presència a la ciutat d'un grup de persones multireincidents que "generen una sensació d'inseguretat important a la ciutadania, que també té sensació d'impunitat davant d'aquests fets", i que a més, aquest petit reducte "acaben sent referents d'un petit col·lectiu del municipi", fet que "preocupa".

En aquest sentit, des de l'Ajuntament s'ha demanat a Interior "reforçar la presència policial a Manlleu", alhora que es comprometen a continuar treballant en estratègies "multisectorials" des d'on abordar la problemàtica.

La creació d'una nova comissaria

Des de l'Ajuntament de Manlleu fa temps que es reclama la creació d'una nova comissaria de Mossos d'Esquadra a la ciutat, que permetria donar cobertura al territori Nord de la comarca d'Osona. De fet, aquest dijous, la comissió d'Interior va portar a debat la creació d'aquest nou equipament perquè el govern en valori la possibilitat, una proposta a la qual van votar-hi a favor totes les forces polítiques, excepte ERC, que es va abstenir.

En aquest sentit, Elena ha volgut remarcar que el cos de mossos passarà de 18.000 efectius a 22.000 agents, i que "el primer que hem de fer, és dibuixar un pla pel conjunt del país, marcar a on posarem aquestes noves comissaries". El conseller d'Interior ha explicat que, en alguns casos, s'ampliaran comissaries ja existents, en d'altres hi haurà desdoblaments, i en altres llocs, com podria ser el cas de Manlleu, seran de nova construcció. En tot cas, tal com ha subratllat Elena, totes les demandes que es fan des del territori "les recollim", i ha conclòs que "s'analitzaran les propostes atenent a uns criteris objectius", com per exemple, l'índex delinqüencial.
 

El conseller d'Interior acompanyat de representants de l'Ajuntament i de la delegada de govern a la Catalunya Central Foto: Adrià Costa

Pla Local de Seguretat

Durant la Junta d'aquest divendres, l'equip de govern de Manlleu ha posat les bases per crear el primer Pla Local de Seguretat a la ciutat, dins del qual hi haurà un consell de seguretat format per diferents agents i entitats del municipi. Arnau Rovira, regidor de Seguretat Ciutadana a Manlleu, ha explicat que encara no hi ha un calendari concret i ha explicat que es tracta d'un "treball transversal, que el lidera el cap de policia, no és ràpid de constituir" i que, de moment, "se n'han establert les bases".
Arxivat a