Bon Preu aposta per professionalitzar el sector oferint formació a joves en situació d'atur

El nou programa formatiu brindarà l'oportunitat als participants d'incorporar-se a la plantilla de l'empresa de forma indefinida un cop acabat el curs

Un curs de formació professional que ofereix el Grup
Un curs de formació professional que ofereix el Grup | Grup Bon Preu
Redacció
31 de gener del 2023
El Grup Bon Preu engegaun projecte formatiu per a joves d'entre 18 i 29 anys en situació d'atur. Juntament amb elServei d'Ocupació de Catalunya, l'empresa catalana impulsa una nova iniciativa d'educació professional amb l'objectiu de fomentar l'ocupació al territori i millorar la qualificació professional del sector. El nou programa, que posa a disposició dels joves eines teòriques i pràctiques, també donarà oportunitats professionals de futur dins del mateix Grup.

El programa consta de 630 hores formatives que es realitzen a l'Escola de Comerç -amb seus a Barcelona, Osona i Valls, i una futurible a Girona- i al supermercat que el Grup té a Malla. Actualment hi participen 12 joves que han iniciat una formació dual especialitzada en frescos, i que van rotant entre les seccions de carnisseria, peixateria, xarcuteria, fruiteria, caixa i reposició. Un cop acabat el curs, tindran l'oportunitat de continuar desenvolupant la seva carrera professional dins del Grup Bon Preu, que els oferirà un contracte de treball indefinit, un règim contractual que l'empresa ja aplica al 97,7% dels treballadors.

Apostar per a la formació professional

De fet, el Grup Bon Preu fa anys que dedica esforços per generar llocs de treball al territori i professionalitzar el sector. El 2005, l'empresa va impulsar l'Escola de Comerç, una eina que aposta per a la formació d'especialistes a les diferents àrees i seccions.

Durant el 2022, Bon Preu ha dedicat 86.040 hores a la consolidació de diferents perfils professionals pel sector i compta amb més de 9.400 persones treballant a l'empresa.