1 de 10
Arqueologia

​A l'estiu, nova campanya arqueològica al jaciment iber de Puigcastellet

Si es troba el finançament, el pròxim mes de juliol començaran les excavacions al poblat del segle III aC de Folgueroles

Casol de Puigcastellet, el poblat iber de Folgueroles. | Xarxa de Parcs Naturals
per Osona.com, Folgueroles | 30 de gener de 2023 a les 12:00 |
Si es troba el finançament, el pròxim mes de juliol començarà una nova campanya d'excavacions arqueològiques al jaciment iber del Casol de Puigcastellet, a Folgueroles. L'octubre del 2022 ja es va fer una petita excavació i es van trobar restes de materials ibèrics que evidencien la relació del poblat amb l'explotació de la pedra, i un possible mur que envoltaria la muralla. L'objectiu principal de les tasques serà respondre a la pregunta d'on vivien les persones que es van fer càrrec de la fortificació del Casol.

L'Ajuntament de Folgueroles i la Fundació l'Esquerda de Roda de Ter van signar un conveni de col·laboració el març del 2021, amb el propòsit de reprendre les prospeccions arqueològiques al jaciment i a la cinglera de Puigcastellet, situats a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Durant aquests mesos, els guardes forestals, amb col·laboració amb l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, desbrossaran l'entorn per a les tasques dels arqueòlegs de l'Esquerda.

Punt d'interès de l'espai Natural

El Casol de Puigcastellet va ser un assentament iber del segle III aC de funció defensiva que va pertànyer a la tribu dels ausetans. En destaquen la muralla rectilínia, que inclou una torre de vigilància, i onze murs de les construccions adjacents que tenien la funció de magatzems i habitatges.


Durant la dècada dels anys vuitanta, s'hi van fer unes primeres excavacions que van permetre excavar la muralla ibèrica, la torre de defensa i els quatre àmbits que constitueixen el poblat.

 

Participació