1 de 10
MÚSICA EN CATALÀ

Oques Grasses supera C. Tangana i bat rècord de públic al Palau Sant Jordi

Els osonencs "ho peten" en un concert que arrodoneix el desè aniversari del grup amb el qual s'acomiaden dels escenaris almenys per a un any

Oques Grasses tanca les celebracions del seu desè aniversari al Sant Jordi | ACN
per Nació, Barcelona | 29 de gener de 2023 a les 09:55 |
Oques Grasses ha celebrat aquest dissabte una gran festa al Palau Sant Jordi de Barcelona per celebrar els 10 anys dels primers compassos que acabarien catapultant-los a la fama. Seguint el títol d’un dels seus darrers grans èxits, els osonencs ho han petat davant els 18.400 fans que van esgotar les entrades fa més de vuit mesos. La banda s’ha convertit en el primer grup català del segle XXI en omplir el Sant Jordi.

Durant quasi dues hores, el grup s’ha envoltat d’un ampli elenc de músics per fer cantar i saltar tothom al ritme d’Elefants, Sta guai, Cul, Serem Ocells i In the night, entre altres. Oques Grasses comença ara una aturada d’un any, “però no és el final de res, sinó el principi d’un nou cicle”, ha assegurat el cantant Josep Montero.
Recentment, el Palau Sant Jordi ha penjat el cartell de sold out amb diversos artistes catalans, com Rosalía -amb dos concerts seguits-, Sopa de Cabra, Estopa i Aitana. Però Oques Grasses ha estat la primera formació del Principat nascuda després del 2001 que l’ha omplert cantant en català, i ho ha fet batent el rècord d’assistents d’artistes internacionals com C.Tangana. “No sabem molt bé com hem arribat fins aquí”, admetia Montero instants abans de començar el concert.


La fita arriba com a colofó de 10 anys d’èxits que els osonencs han celebrat amb un espectacle batejat com La gent que estimo, un dels hits del darrer àlbum. La banda ha plantejat el concert com una “celebració compartida” entre els músics i un públic que s’ha fet seu el projecte”. “Ens sentim molt estimats i afortunadíssims”, recalcava el cantant, mentre atribuïa l’èxit a un “procés natural” d’evolució on han superat molts tràngols musicals.
Montero recordava així com va començar tocant sol, i de mica en mica el grup es va fer un lloc a les programacions musicals, “però veient com molts cops el públic donava l’esquena o marxava dels festivals”. Amb el pas dels anys, però, la banda catalana celebra “haver après a estar a l'altura dels diferents moments” i Montero agraeix que el públic s’hagi fet seves unes cançons que ell escriu perquè ajuden a viure millor i a superar els cops que fot la vida”.
 

Concert de màxims

El concert d’aquest dissabte ha estat la millor versió d’un espectacle que l’últim any ha rodat arreu de Catalunya, “i que des d’un inici estava plantejat per grans escenaris”. Per al Sant Jordi, Oques Grasses han fitxat fins a 12 músics de cordes, vents i percussió que han format una gran banda per repassar grans èxits de tota la dècada. Fossin més antigues o més recents, els més de 18.000 espectadors les han corejat i ballat des d’inici fins al final, convertint l'escenari de la capital catalana en una gran festa.
Enmig del gran muntatge, també hi ha hagut una clicada d’ullet als inicis més llunyans d’Oques Grasses. I és que a la meitat de l’espectacle el grup ha ofert quatre cançons des d’un petit escenari ubicat entre el públic, “per no oblidar els orígens i tocar de peus a terra en mig d’un Sant Jordi tan magnificat”. Des d’aquest petit entarimat, el grup s’ha remuntat fins al Llum fluorescent, mentre Montero ha tancat el bloc versionat el mític I want to break free de Queen davant un públic totalment entregat.

Després de cinc àlbums, Oques Grasses afronta ara un descans de mínim un any. Neguen que es tracti d’una retirada i garanteixen que l’aturada servirà, entre altres projectes, per afrontar un sisè treball d’estudi i preparar grans muntatges de cara al 2024. No han precisat, però, a quina alçada de l'any podria arribar el nou disc. “Volem tocar menys per fer-ho més bé, de forma més exclusiva i poder tenir més vida fora de tocar cançons”, resumia Montero.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació