​Benito Urban instal·larà aparcaments segurs per a bicicletes a 42 estacions de tren de tot l'Estat

La companyia osonenca ho farà conjuntament amb FCC Medio Ambiente i Don Cicleto

Mateu Homs, de Benito, durant la presentació del projecte a la Fira Internacional de Turisme de Madrid.
Mateu Homs, de Benito, durant la presentació del projecte a la Fira Internacional de Turisme de Madrid. | Benito Urban
Redacció
27 de gener del 2023
La companyia osonenca Benito Urban, grup industrial del sector de la il·luminació i el mobiliari urbà, serà l'encarregada d'instal·lar aparcaments segurs per a bicicletes a 42 estacions de trens gestionades per ADIF, qui invertirà 850.000 euros en aquesta actuació. Tal com expliquen des de Benito Urban, per participar en el concurs han hagut de formar una Unió Temporal d'Empreses (UTE) juntament amb FCC Medio Ambiente i Don Cicleto.

Concretament, es tracta d'aparcaments antivandàlics, segurs i autònoms energèticament, que es col·locaran en un espai modular tancat i cobert, que ocupa aproximadament la meitat d'una plaça de cotxe i fa un metre i mig d'alçada. Cada mòdul serà autònom energèticament, ja que funcionaran amb plaques fotovoltaiques d'autoconsum i bateries, i no serà necessari que es connectin a la xarxa ni en cap obra civil. Els usuaris podran obrir i tancar el mòdul d'aparcament amb una aplicació mòbil desenvolupada per Don Cicleto.

Els aparcaments s'instal·laran a 18 estacions de tren convencionals i a 24 estacions de tren d'alta velocitat, en un total de 40 ciutats de tot l'Estat. A Catalunya, n'hi haurà un a Barcelona, a l'estació de Sants.

Durant la presentació de la iniciativa per part d'ADIF a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) a Madrid, el representant de Benito Urban, Mateu Homs, va detallar que la instal·lació "es farà durant els pròxims cinc mesos", i preveuen que en un any estigui a punt.