​Vic instal·la tres càmeres de seguretat als polígons industrials

L'actuació, realitzada conjuntament amb Creacció i les associacions d'empresaris dels polígons, ha tingut un cost total de 38.200 euros

Una càmera de seguretat al Polígon Malloles, a la rotonda de Roda.
Una càmera de seguretat al Polígon Malloles, a la rotonda de Roda. | I.G
25 de gener del 2023
Actualitzat el 26 de gener a les 12:39h
L'Ajuntament de Vic, juntament amb Creacció i les associacions d'empresaris dels polígons de la ciutat, ha instal·lat tres càmeres de seguretat repartides en diferents punts de la zona industrial.

Tal com ha explicat Bet Piella, regidora de Promoció Econòmica, es tracta d'un projecte estratègic al qual se li ha donat forma durant les trobades que manté el consistori amb els empresaris dels polígons de Vic. Piella ha detallat que "hem vist la necessitat, conjuntament amb els empresaris de fer aquesta actuació", i per tant, es tracta "d'un projecte publicoprivat", que s'ha impulsat en el marc de la Taula de Polígons de Vic.

En total s'han instal·lat trescàmeres en punts estratègics per cobrir tot el perímetre industrial de Vic: un dels aparells està situat a la rotonda de la carretera de Roda, una a la rotonda de la carretera de Manlleu, i una a la rotonda de la carretera de Sant Hipòlit. Piella ha remarcat que "aquestes càmeres són bàsiques per la seguretat dels polígons però també per a tota la ciutat, perquè estan situades a tres punts cabdals d'accés a Vic".

Tal com detallen des de l'Ajuntament, aquesta actuació ha tingut un cost total de 38.200 euros, dels quals un 20% ha estat assumit pels empresaris dels polígons (8.200 euros) i un 80% pel consistori vigatà (30.000 euros).

D'altra banda, Albert Castells, regidor de Manteniment i Serveis, recorda que aquesta actuació "forma part de l'estratègia de ciutat intel·ligent amb l'objectiu de fer una ciutat més segura i amb serveis més eficients".

Castells també ha detallat que les càmeres tenen sistemes de doble lectura. D'una banda, "incorporen un sistema de sensors que llegeixen les matrícules i que permetrà als cossos policials de ser alertats automàticament si es detecta alguna matrícula sospitosa". Al mateix temps, ha afegit, "les càmeres enregistren imatges 24 hores per identificar vehicles o circumstàncies" denunciables.

Les imatges que s'enregistrin estaran custodiades pels cossos de seguretat, "per garantir la privacitat i complir amb les lleis actuals de prevenció de la intimitat", ha remarcat Castells, que també explica que les càmeres "van connectades a la xarxa de fibra òptica de la ciutat".

Oberts a cooperar en clau de ciutat

Ignasi Baltà, representant dels empresaris i membre de la junta del PAE, ha volgut destacar que aquesta actuació no és "únicament per la seguretat del nostre patrimoni, sinó que entenem la seguretat d'una forma global".

El representant dels empresaris del polígon creu que l'actuació pot donar "un resultat positiu", i des del col·lectiu remarquen que volen continuar cooperant amb l'Ajuntament "pel bé de tota la ciutat".
Arxivat a