Alerten de la quantitat «desbordant» de gats abandonats a Osona

La Protectora d'Animals de la comarca assenyala que cada vegada hi ha més consciència a l'hora d'adoptar animals

La Pilar juga amb un dels gats a la zona de quarantena, per on han de passar els felins acabats d'arribar
La Pilar juga amb un dels gats a la zona de quarantena, per on han de passar els felins acabats d'arribar | Adrià Costa
28 de gener del 2023
Actualitzat el 02 de febrer a les 9:07h
La Protectora d'Animals d'Osona (Prote Osona) adverteix de la quantitat "desbordant" de gats abandonats que s'han trobat el passat any. Des de l'entitat, assenyalen que el 2022 va ser "especialment complicat" per la quantitat de felins que es van trobar al carrer. La presidenta de Prote Osona, Bea Blassi, explica que es tracta d'un problema important i que en molts moments s'han vist desbordats pels abandonaments dels que s'han hagut de fer càrrec.

Amb tot, des de Prote Osona assenyalen que en gossos el problema no ha estat tan greu i que no s'han vist tan superats com en d'altres anys. En aquest sentit, Blassi creu que cada vegada hi ha més gent conscienciada a l'hora de tenir animals, si bé encara es troben amb casos "preocupants".

Blassi explica també que la majoria d'abandonaments d'animals -gats a banda- es produeixen en famílies que no se'n poden fer càrrec. En molts casos són persones grans que no es troben físicament en bon estat per cuidar el gos o d'altres que canvien de casa o de feina i no el poden mantenir.

Per això, des de la protectora d'animals d'Osona demanen "responsabilitat" abans de decidir tirar endavant una adopció, ja que és "per tota la vida". Per això, diu Blassi, des d'aquestes entitats tenen cura a l'hora d'entregar un animal a les persones que s'interessen.

Les adopcions, a bon ritme
Amb tot, Bea Blassi deixa clar que estan satisfets pel ritme d'adopcions que han tingut els darrers mesos. Blassi explica que han pogut col·locar animals -sobretot gossos- que fins i tot patien alguna malalties i que necessiten medicació.

"La veritat és que estem contents perquè la gent ha respost i hem fet un nombre d'adopcions considerable", remarca la presidenta de Prote Osona. 

Donacions i mantenir la protectora
Blassi explica que les dificultats per mantenir la protectora són importants i recorda que un dels principals costos és el dels veterinaris. "Quan ens arriba un gat o un gos ferit és un problema per nosaltres, perquè l'hem de recuperar", assenyala.

Val a dir que cada vegada hi ha més gent conscienciada que pensa en Prote Osona i ajuda al seu manteniment. A banda dels acords i convenis amb les administracions com el Consell Comarcal d'Osona, Blassi explica que hi ha particulars que els donen pinso o altres elements quan se'ls ha mort la mascota. 
Arxivat a